GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vedrana Pribičević nova predsjednica Udruge članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova

Vedrana Pribičević nova predsjednica Udruge članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2022 / 11:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Udruga članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova na svojoj je Godišnjoj Skupštini izabrala Vedranu Pribičević za predsjednicu Udruge, koja taj mandat preuzima od Andreja Grubišića.

Manuela Ćelić Marušić, izvršna direktorica Udruge objasnila je ovu promjenu: „Naš je dogovor bio da ćemo osobe na predsjedničkoj funkciji rotirati nakon isteka godine dana, kako bismo osigurali da različiti profili ljudi daju svoj maksimalan doprinos. Osnivajući Udrugu među svoje ciljeve smo postavili da želimo biti platforma dijaloga između različitih dionika i osigurati da se o ovoj važnoj temi bitnoj za sve hrvatske građane raspravlja i odlučuje na jedan argumentiran, na činjenicama i brojkama zasnovan način, uzimajući u obzir različite stavove i mišljenja, kako bismo osigurali da su prijedlozi koje nudimo oslobođeni bilo kakve ideologije. Smatramo da je promjena predsjednika na godišnjoj bazi jedan od koraka u tom smjeru.“

Andrej Grubišić nastavlja voditi Ekonomski savjet Udruge. On je kao Predsjednik u svom mandatu dao najveći doprinos upravo u izradi detaljne analize hrvatskog mirovinskog sustava, koju su predstavnici Udruge predstavili društvima za upravljanje mirovinskim fondovima, mirovinskim osiguravajućim društvima, Ministarstvu rada, Ministarstvu financija, Zagrebačkoj burzi, Hanfi, Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Udruzi glas poduzetnika…

„Prvu godinu dali smo si truda i vremena da obiđemo sve relevantne adrese i institucije koje se na ovaj ili onaj način bave mirovinskim sustavom i da im prezentiramo svoje zaključke i smjerove za koje se zalažemo. Zaključak do kojeg smo došli jest da je veće buduće mirovine razborito očekivati jedino uz jačanje privatne mirovinske štednje, uz znatne modifikacije o kojima smo dosta u protekloj godini govorili, a koje idu u smjeru liberalizacije i diverzifikacije ulaganja, veće konkurencije na tržištu mirovinske štednje i zaštite privatne imovine građana u mirovinskim fondovima.“ izjavio je Grubišić.

Nova predsjednica svoj će mandat posvetiti otvaranju dijaloga o mirovinskom sustavu u širem ekonomskom, političkom ali i demografskom kontekstu.

„Mirovinski je sustav po svojoj naravi neodvojiv od ključnih pitanja ne samo fiskalne politike koja određuje kako će se sredstva osiguranika raspodijeliti između prvog i drugog stupa, već i od populacijske i imigracijske politike koje utječu na parametre u direktnoj vezi sa održivosti mirovinskog sustava. Kolega Andrej Grubišić je sa svojim timom producirao fantastičnu analizu koja je svim bitnim dionicima pokazala gdje se nalazimo, a cilj udruge je da u sljedećih godinu dana jasno pokažemo smjer kojim želimo ići i formalno zaštitimo interese osiguranika pri novim izmjenama zakona koji se tiču mirovinskog sustava. Dodatni zadatak nam je edukacija javnosti o važnosti mirovinskog sustava i privatne mirovinske štednje, a to je uloga u kojoj se osjećam prirodno i kompetentno s obzirom na to da dolazim iz obrazovnog sustava.“, poručila je Vedrana Pribičević.

Tagovi: Vedrana Pribičević, Udruga članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova, Andrej Grubišić, obvezni mirovinski fondovi
PROČITAJ I OVO
FAO: Cijene hrane stagnirale u studenome
STAGNACIJA
FAO: Cijene hrane stagnirale u studenome

RIM - Cijene hrane bile su gotovo nepromijenjene u studenome budući da je pad cijena žitarica, milijeka i mliječnih proizvoda neutralizirao poskupljenje uljarica i šećera, izvijestila je u petak agencija UN-a za hranu i poljoprivredu FAO.

Američko ministarstvo očekuje rekordan prihod u poljoprivredi
REKORDI
Američko ministarstvo očekuje rekordan prihod u poljoprivredi
WASHINGTON - Skok cijena žitarica i stoke u ovoj godini podići će prihod u američkoj poljoprivredi na povijesno visoku razinu, procijenilo je ministarstvo poljoprivrede.
Otvorena dionica autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira
AUTOCESTE
Otvorena dionica autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira
BELI MANASTIR - Dionica autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira otvorena je u petak, a na otvaranju je predsjednik vlade Andrej Plenković istaknuo kako su ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske, prometna povezanost te gradnja infrastrukture, vladini strateški prioriteti.
Azijska tržišta: Indeksi pali, nema apetita za rizikom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, nema apetita za rizikom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale, nakon snažnog rasta dan prije, jer ulagači nisu voljni dodatno riskirati uoči izvješća o zapošljavanju u SAD-u, koje bi moglo osjetno usmjeriti tržišta.
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
UPOZORENJE
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast

ZAGREB - Skupina stručnjaka upozorava da privatizirani mirovinski sustav srlja u propast i poziva Vladu da se u uvjetima globalne krize hitno počne baviti tim problemom, kako bi spriječila štetu koja se zbog interesa obveznih mirovinskih fondova (OMF) nanosi budućim umirovljenicima.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE