GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većina vjerovnika podržala predstečajnu nagodbu za Nexe Grupu

Većina vjerovnika podržala predstečajnu nagodbu za Nexe Grupu
NAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2014 / 15:43
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Većina vjerovnika našičkog građevinskog koncerna Nexe grupa na današnjem je ročištu na osječkom Trgovačkom sudu podržala plan predstečajne nagodbe za Nexe grupu.
Predstečajnu nagodbu, odnosno plan financijskog i operativnog restrukturiranja Nexe grupe podržali su vjerovnici na koje se odnosi 80,76 posto ukupno utvrđenih tražbina našičke tvrtke.

U postupku predstečajne nagodbe vjerovnicima Nexe grupe ukupno su priznate tražbine u iznosu od 2,9 milijardi kuna, dok su osporene tražbine u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Na današnju odluku vjerovnika postoji mogućnost žalbe u roku od osam dana.

U postupku predstečajne nagodbe nad Nexe grupom ročište za glasovanje o izmijenjenom planu financijskog restrukturiranja održano je početkom studenog prošle godine, a na tom su ročištu izmijenjeni plan podržali predstavnici vjerovnika na koje se odnosi 80,76 posto dugovanja ili gotovo 2,3 milijarde kuna, dok su protiv bili vjerovnici na koje se odnosi 19,24 posto ukupnih obveza te našičke tvrtke.

U postupku predstečajne nagodbe nad Nexe grupom utvrđene su tražbine u iznosu od gotovo 2,9 milijardi kuna, od čega su, po podacima iz izmijenjenog plana restrukturiranja, 1,5 milijardi kuna utvrđene tražbine financijskih institucija, a 1,2 milijarde kuna odnosi se na sudužništvo povezanih društava za obveze dužnika.

Prema planu, financijsko restrukturiranje uz ostalo predviđa dokapitalizaciju Nexe grupe, prodaju Našicecementa, otpis dijela duga, kamata i naknada, odgodu dospjelosti obveza, prodaju neoperativne imovine, prodaju udjela u povezanim društvima itd.

Tagovi: Nexe grupa, predstečajna nagodba
PROČITAJ I OVO
Australija neće podržati Globalno obećanje o metanu
METAN
Australija neće podržati Globalno obećanje o metanu
MELBOURNE/WELLINGTON - Australija neće podržati obećanje, koje predvode Europska unija i Sjedinjene Države, o smanjenju emisija metana za 30 posto do 2030. zbog zabrinutosti oko utjecaja na poljoprivredu, proizvodnju ugljena i plina, rekao je u četvrtak glasnogovornik ministra energetike.
Prodaja cigareta u SAD-u porasla prvi put nakon 20 godina
CIGARETE
Prodaja cigareta u SAD-u porasla prvi put nakon 20 godina
WASHINGTON - Broj cigareta prodan u SAD-u prošle je godine narastao po prvi put u dvadeset godina, objavila je državna agencija u srijedu.
Azijska tržišta: Indeksi pali, brinu poremećaji u nabavnim lancima
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, brinu poremećaji u nabavnim lancima
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer bi poremećaji u nabavnim lancima mogli negativno utjecati na poslovanje kompanija i jer se očekuje zaoštravanje monetarne politike središnjih banaka.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu S&P 500 i Dow Jones indeks skliznuli s rekordnih razina, unatoč odličnim poslovnim rezultatima Microsofta i Alphabeta, jer su znano pale cijene dionica u energetskom i financijskom sektoru.
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE