GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većina otvorenih investicionih fondova u minusu

Većina otvorenih investicionih fondova u minusu
NEDELJNI PREGLED OIF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2012 / 12:28
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u minusu. Od 15 fondova, pet fondova nedelju završava u plusu dok ih deset završava u minusu.
Najviše su dobili ulagači u Raiffeisen World sa nedeljnim prinosom od 0.44 odsto dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash – 1.25 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine uglavnom negativno. Dva fonda su u plusu dok je pet u minusu. Pobednik nedelje Raiffeisen World porastao je za 0.44 odsto a sledi mu Kombank Infond sa %2B0.27 odsto. Svi ostali fondovi beleže negativne rezultate. Ilirika Gold je na nedeljnom nivou izgubila -0.97 odsto, Ilirika Global -0.80 odsto, Fima ProActive -0.43 odsto, Triumph -0.37 odsto i Ilirika Dynamic sa padom od -0.11 odsto.

Dva fonda očuvanja vrednosti imovine u minusu dok su troje u plusu. Veliki nedeljni gubitak zabeležio je Erste Euro Cash koji je pao za -1.25 odsto a sledi mu Citadel Novčani sa daleko manjim padom od -0.05 odsto. Na pozitivnoj strani su se našli Raiffeisen Cash sa %2B0.22 odsto. Erste Cash je porastao 0.20 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže negativne rezultate. Triumph Balance predvodi gubitke sa rezultatom -1.08 odsto, sledi mu Erste Euro Balanced 35 sa -1.03 odsto dok je Ilirika Plus završila nedelju sa padom od -0.89 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje povećana za 0.54 odsto. Na dan 15.08.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,968,976,870.05 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Cash, dok je najveći pad imao Erste Euro Cash.

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Najveći rast

Raiffeisen World %2B0.44%

Kombank Infond %2B0.27%

Najveći pad

Erste Euro Cash -1.25%

Triumph Balance -1.08%

Tagovi: otvoreni investicioni fondovi, Raiffeisen World, Ilirika Dynamic, Kombank Infond, Ilirika Gold, Erste Euro Cash, Citadel Novčani
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE