GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većina otvorenih investicionih fondova u minusu

Većina otvorenih investicionih fondova u minusu
NEDELJNI PREGLED OIF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2012 / 12:28
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u minusu. Od 15 fondova, pet fondova nedelju završava u plusu dok ih deset završava u minusu.
Najviše su dobili ulagači u Raiffeisen World sa nedeljnim prinosom od 0.44 odsto dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash – 1.25 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine uglavnom negativno. Dva fonda su u plusu dok je pet u minusu. Pobednik nedelje Raiffeisen World porastao je za 0.44 odsto a sledi mu Kombank Infond sa %2B0.27 odsto. Svi ostali fondovi beleže negativne rezultate. Ilirika Gold je na nedeljnom nivou izgubila -0.97 odsto, Ilirika Global -0.80 odsto, Fima ProActive -0.43 odsto, Triumph -0.37 odsto i Ilirika Dynamic sa padom od -0.11 odsto.

Dva fonda očuvanja vrednosti imovine u minusu dok su troje u plusu. Veliki nedeljni gubitak zabeležio je Erste Euro Cash koji je pao za -1.25 odsto a sledi mu Citadel Novčani sa daleko manjim padom od -0.05 odsto. Na pozitivnoj strani su se našli Raiffeisen Cash sa %2B0.22 odsto. Erste Cash je porastao 0.20 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže negativne rezultate. Triumph Balance predvodi gubitke sa rezultatom -1.08 odsto, sledi mu Erste Euro Balanced 35 sa -1.03 odsto dok je Ilirika Plus završila nedelju sa padom od -0.89 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje povećana za 0.54 odsto. Na dan 15.08.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,968,976,870.05 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Cash, dok je najveći pad imao Erste Euro Cash.

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Najveći rast

Raiffeisen World %2B0.44%

Kombank Infond %2B0.27%

Najveći pad

Erste Euro Cash -1.25%

Triumph Balance -1.08%

Tagovi: otvoreni investicioni fondovi, Raiffeisen World, Ilirika Dynamic, Kombank Infond, Ilirika Gold, Erste Euro Cash, Citadel Novčani
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE