GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većina fondova u plusu, Platinum Global Opportunity na vrhu

Većina fondova u plusu, Platinum Global Opportunity na vrhu
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2014 / 10:08
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Pozitivni trend kod fondova se nastavio i drugi tjedan uzastopno te su od ukupno 74 aktivna fonda, u proteklom tjednu 63 fonda porasla.

U minusu je tjedan završilo 10 fondova a jedan je tjedan završio bez promjene. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od 3,56 do -0,99 posto. Dvadeset i jedan fond je rastao za više od jedan posto, dok nijedan nije pao za više od jedan posto.

Od ukupno 33 dionička fonda 25 ih je poraslo. Najviše je rastao Platinum Global Opportunity za 3,56 posto i postao dobitnik tjedna a slijede NETA US Algorithm s tjednim rastom od 2,46 posto i Raiffeisen World koji je rastao za 1,93 posto. U grupi dioničkih fondova najveći pad zabilježio je fond NETA New Europe (-0,99%) te postao gubitnik tjedna, a s padom od -0,91 posto slijedi KD Nova Europa. Raiffeisen New Europe je ponovno tjedan završio bez postotne promjene.

Kod mješovitih fondova je od ukupno njih 13, u proteklom tjednu 11 fondova poraslo. Predvode ih HPB Global (1,16%) i HI-balanced s rastom od 0,97 posto. Dva su mješovita fonda pala, najviše NETA Emerging Markets Balanced za 0,98 posto a slijedi Agram Trust s tjednim minusom od 0,49 posto.

Obveznički fondovi bilježe iznimno dobre tjedne rezultate te je sedam fondova poraslo, a predvode ih HPB Obveznički s rastom od 1,74 posto i Capital One koji je rastao za 1,15 posto. Jedini obveznički s negativnim tjednim rezultatom je ZB bond (-0,05%).Svih 20 novčanih fondova je poraslo, a ostvarili su tjedni rast u rasponu od %2B0,01 do 0,31 posto. Najuspješniji je s rastom od 0,31 posto bio OTP euro novčani a slijede Locusta Cash i NETA MultiCash oboje s rastom od 0,12 posto. Promatramo li prinose od početka godine, na vrhu ljestvice je s prinosom od 6,66 posto fond KD Victoria, a slijede Capital Two ( 4,63%) i Allianz Equity ( 4,30%). Mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 2,79 posto i OTP uravnoteženi ( 1,57%). Kod obvezničkih fondova u ovoj godini najviše su porasli HPB Obveznički za 2,36 posto, i Erste Adriatic Bond za 2,23 posto, dok kod novčanih najveći prinos bilježe VB Cash (0,51 posto) i OTP euro novčani (0,49 posto).

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su NETA US Algorithm s rastom od 18,55 posto te KD Victoria koji je ostvario rast od 18,01 posto. Ukupno su tri dionička fonda u promatranom razdoblju rasla za više od deset posto. Najuspješnije mješovite fondove predvodi OTP uravnoteženi s rastom od 6,51 posto a slijedi KD Balanced koji je ostvario prinos od 4,44 posto. Kod obvezničkih najveći prinos u zadnjih 12 mjeseci bilježi HI-conservative ( 6,60%), a slijedi Capital One s rastom od 5,76 posto. Novčane fondove predvode Agram Euro Cash koji je porastao za 3,27 posto i Locusta Cash ( 2,54%).

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 06.02. do 13.02.2014. godine.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: Platinum Global Opportunity, NETA US Algorithm, Raiffeisen World, KD Nova Europa, HPB Global, Allianz Portfolio, OTP uravnoteženi
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar EI u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar EI u fokusu
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio rast indeksa i nešto bolji promet.
Butković: Razmišlja se o pokrivanju dijela fiksnih troškova povremenim prijevoznicima
TROŠKOVI
Butković: Razmišlja se o pokrivanju dijela fiksnih troškova povremenim prijevoznicima
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je nakon sjednice Vlade da se razmišlja o plaćanju dijela fiksnih troškova povremenim prijevoznicima.
Mraz nanio veliku štetu francuskoj proizvodnji vina
ŠTETE
Mraz nanio veliku štetu francuskoj proizvodnji vina

PARIZ - Travanjski mraz prouzročio je štetu u francuskim vinogradima koja bi mogla smanjiti proizvodnju vina gotovo za trećinu, upozorila je u četvrtak agencija za plaćanja u poljoprivredi FranceAgriMer, pozivajući se na procjene proizvođača vina.

Euro blago ojačao pred poruke sa sjednice ECB-a
FOREX
Euro blago ojačao pred poruke sa sjednice ECB-a
LONDON - Dolar se u četvrtak zadržao blizu najniže razine u sedam tjedana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, a euro je blago ojačao uoči današnje sjednice Europske središnje banke (ECB), koju investitori čekaju radi daljnjih smjernica.
Njemačka planira nabavku 30 milijuna doza Sputnjika V
CJEPIVO
Njemačka planira nabavku 30 milijuna doza Sputnjika V
BERLIN - Njemačka namjerava naručiti ukupno 30 milijuna doza ruskog cjepiva Sputnjik V, priopćeno je u četvrtak nakon razgovora premijera savezne pokrajine Saska i ruskog ministra zdravstva u Moskvi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE