GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većina fondova u minusu, KD Victoria dobitnik tjedna

Većina fondova u minusu, KD Victoria dobitnik tjedna
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2012 / 17:06
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB -Proteklog je tjedna, trideset i jedan od ukupno osamdeset i šest aktivnih fondova, zabilježio porast vrijednosti udjela.
Nijedan fond nije porastao za više od jedan posto, a rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od 0,99 posto do -3,87 posto.

Na tjednoj razini, kod dioničkih fondova najuspješniji su bili KD Victoria s tjednim rastom od 0,99 posto i NFD Aureus US Algorithm koji je porastao za 0,18 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, zabilježio je fond NFD Aureus Bric kojem je vrijednost pala za 3,87 posto a slijedi ga AC Rusija sa padom od -2,66 posto. Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je OTP uravnoteženi kojem je vrijednost porasla za 0,41 posto a slijedi ga Erste Balanced sa porastom od 0,17 posto.

Najveći pad u grupi mješovitih fondova zabilježio je fond AC GBEM kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,05 posto a slijedi ga Raiffeisen Prestige sa padom od -1,01 posto. Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili Capital One (0,84 posto) i HPB Obveznički (0,39 posto), dok najveće padove u grupi obvezničkih fondova bilježe ZB bond (-0,42 posto) i HI-conservative (-0,13 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili Raiffeisen Cash i Locusta Cash, oboje sa porastom od 0,08 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 10,87 posto, kod dioničkih fondova ostvario je ZB euroaktiv. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je HI-balanced s rastom od 5,31 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za %2B8,80 posto, odnosno Locusta Cash koji bilježi prinos od 2,73 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su Raiffeisen World s rastom od 21,70 posto i ZB euroaktiv koji je ostvario rast od 19,26 posto te Platinum Blue Chip s rastom od 17,71 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode HI-balanced (7,93) te VB Smart i KD Balanced s rezultatima od %2B2,53 odnosno od %2B1,81 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond (9,79 posto), a slijedi ga Capital One s rastom od %2B4,94 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (4,05) i Agram Euro Cash s prinosom od 3,88 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: KD Victoria, dionički fondovi, NFD Aureus US Algorithm, NFD Aureus BRIC, Raiffeisen World, Capital One, Raiffeisen Prestige, HPB Obveznički, OTP uravnoteženi, Platinum Cash
PROČITAJ I OVO
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta, ponajviše cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok podršku tržištima pruža odluka o nastavku poticajne monetarne politike u Kini.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.

Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE