GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većina fondova u minusu, Ilirika Gold dobitnik tjedna

Većina fondova u minusu, Ilirika Gold dobitnik tjedna
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2012 / 19:42
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Proteklog su tjedna, trideset i dva od ukupno osamdeset i šest aktivnih fondova zabilježila porast vrijednosti udjela.
Samo je jedan fond porastao za više od jedan posto, a rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B3,28 posto do -2,81 posto.

Na tjednoj razini, kod dioničkih fondova najuspješniji su bili Ilirika Gold s tjednim prinosom od 3,28 posto i NFD Aureus New Europe (0,34 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, ostvario je fond Ilirika Bric kojem je vrijednost pala za -2,81 posto a slijedi ga C-Zenit sa padom od -2,44 posto. Kod mješovitih fondova su najuspješniji bili Agram Trust i AC GBEM oba sa porastom od 0,27 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond KD Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -2,35 posto a slijedi ga OTP uravnoteženi sa padom od -1,16 posto. Najbolje rezultate kod obvezničkih fondova bilježe OTP euro obveznički (0,97 posto) i Erste Bond (0,66 posto). Najveće padove u grupi obvezničkih fondova su zabilježili Raiffeisen Bonds (-0,58 posto) i PBZ Bond fond (-0,56 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili HPB Euronovčani i Locusta Cash, oba sa porastom od %2B0,08 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 12,04 posto, kod dioničkih fondova ostvario je HPB WAV DJE. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je HI-balanced koji je porastao za 6,29 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički (8,55 posto), odnosno Locusta Cash (2,64 posto).

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su Raiffeisen World s rastom od 25,03 posto i ZB euroaktiv koji je ostvario rast od 21,93 posto te Platinum Blue Chip s rastom od 18,06 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode HI-balanced (9,28) te VB Smart i KD Balanced s rezultatima od %2B3,35 odnosno od 3,08 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond (10,26 posto), a slijedi ga Capital One s rastom od 4,15 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (%2B4,04) i Agram Euro Cash s prinosom od %2B3,86 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: Ilirika Gold, NFD Aureus New Europe, NFD Aureus Global Developed, Agram Trust, Raiffeisen World, Raiffeisen Bonds, Platinum Blue Chip
PROČITAJ I OVO
Korona prepolovila prodaju vina u Hrvatskoj
VINO
Korona prepolovila prodaju vina u Hrvatskoj
POREČ - Hrvatska bilježi veliki vanjskotrgovinski deficit u razmjeni vina, ali traži svoje mjesto na globalnim vinskim kartama kroz kvalitetu i bogatstvo autohtonih sorti.
Gužve na istarskim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku
GUŽVE
Gužve na istarskim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku
PULA - Da se sezona pomalo ipak zakuhtava najbolje pokazuje intenzivan promet na istarskim graničnim prijelazima.
U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda očekuju oko 45.000 putnika
OČEKIVANJA
U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda očekuju oko 45.000 putnika
SPLIT - Tijekom ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, najveći ovogodišnji vikend promet u tim lukama.
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
REGULATIVA
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
ZAGREB - Od svibnja 2022. godine na hrvatsko tržište bit će zabranjeno stavljati robu dvojne kvalitete, a trgovci će za prekogranične povrede potrošačkih prava moći biti kažnjeni iznosom i do 4 posto godišnjeg prometa, proizlazi iz prijedloga novog Zakona o zaštiti potrošača.
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
VISOKE CIJENE METALA
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
OPATIJA - Ponovio je to i u kasnijoj panel-diskusiji, dodavši da se o toj inicijativi raspravljalo na međuresornom sastanku na razini užeg kabineta Vlade, da je prijedlog bio na stolu, ali da odluka nije donesena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE