GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Varteks više nego prepolovio gubitak

Varteks više nego prepolovio gubitak
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2015 / 16:45
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Gubitak Varteksa u devet mjeseci 2015. smanjen za više od 50% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uz rast prihoda od prodaje i ukupnih prihoda
U trećem kvartalu 2015. godine Varteks Grupa nastavlja pozitivne trendove u poslovanju te je u devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, gubitak smanjen za 52,3%. Ukupan rezultat poslovanja Varteks Grupe u devet mjeseci 2015. godine je gubitak u iznosu od 14 milijuna kuna koji je za 15,4 milijuna kuna manji u odnosu na gubitak realiziran u istom razdoblju 2014. godine, kada je iznosio 29,4 milijuna kuna.

U devet mjeseci 2015. godine, Varteks Grupa realizirala je ukupne prihode u iznosu od 159,2 milijuna kuna koji su 2,8% ili 4,4 milijuna kuna veći u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni rashodi manji za 6% ili za 11 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 154 milijuna kuna što je 9% ili 12,7 milijuna kuna više nego za isto razdoblje prošle godine. U izvozu je realizirano 44,2% od ukupno ostvarenih prihoda od prodaje.

Kroz proces poslovnog i financijskog restrukturiranja, prihod od prodaje po zaposlenom povećan je za 34%, a izvoz po zaposlenom veći je za 21 posto.

Varteks Grupa kontinuirano nastavlja s unapređenjem asortimana vlastitih robnih marki, kao i s razvojem specijaliziranih programa korporativnog odijevanja i odjeće za specijalnu namjenu, gdje iz godine u godinu Grupa zauzima sve veći tržišni udio.

Uz još uvijek smanjenu osobnu potrošnju i dalje je prisutan pritisak nelikvidnosti te Varteks Grupa kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno postavljenom Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja. U tijeku su i investicijski projekti usmjereni na smanjenje troškova kroz dizanje energetske učinkovitosti i objedinjenje dijela procesa u proizvodnji, kao i početak implementacije novog integriranog informatičkog sustava.

Do kraja godine očekuje se daljnji rast prihoda od prodaje, paralelno s time rješavanje problematike nelikvidnosti te kontinuirano praćenje i prilagodba zahtjevima tržišta.

Tagovi: Varteks, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
NEW YORK - Američki su indeksi pali zbog zabrinutosti povezanih uz koronavirusa i nakon što su podaci pokazali da je američka poslovna aktivnost zastala u veljači, što je signaliziralo kontrakciju prvi put od 2016. godine.
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj je burzi donio dramatičnio manji promet i blagi pad indeksa.
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BRENDOVI
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BJELOVAR - Sir "Bjelovarski kvargl" dobio je europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla i postao 25. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji (EU), objavili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
KRIPTOVALUTE
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
STOCKHOLM - Švedska središnja banka Riksbank započela je ovoga tjedna s testiranjem tehničkog rješenja koje bi moglo poslužiti za digitalizaciju nacionalne valute.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE