GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Varteks više nego prepolovio gubitak

Varteks više nego prepolovio gubitak
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2015 / 16:45
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Gubitak Varteksa u devet mjeseci 2015. smanjen za više od 50% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uz rast prihoda od prodaje i ukupnih prihoda
U trećem kvartalu 2015. godine Varteks Grupa nastavlja pozitivne trendove u poslovanju te je u devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, gubitak smanjen za 52,3%. Ukupan rezultat poslovanja Varteks Grupe u devet mjeseci 2015. godine je gubitak u iznosu od 14 milijuna kuna koji je za 15,4 milijuna kuna manji u odnosu na gubitak realiziran u istom razdoblju 2014. godine, kada je iznosio 29,4 milijuna kuna.

U devet mjeseci 2015. godine, Varteks Grupa realizirala je ukupne prihode u iznosu od 159,2 milijuna kuna koji su 2,8% ili 4,4 milijuna kuna veći u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni rashodi manji za 6% ili za 11 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 154 milijuna kuna što je 9% ili 12,7 milijuna kuna više nego za isto razdoblje prošle godine. U izvozu je realizirano 44,2% od ukupno ostvarenih prihoda od prodaje.

Kroz proces poslovnog i financijskog restrukturiranja, prihod od prodaje po zaposlenom povećan je za 34%, a izvoz po zaposlenom veći je za 21 posto.

Varteks Grupa kontinuirano nastavlja s unapređenjem asortimana vlastitih robnih marki, kao i s razvojem specijaliziranih programa korporativnog odijevanja i odjeće za specijalnu namjenu, gdje iz godine u godinu Grupa zauzima sve veći tržišni udio.

Uz još uvijek smanjenu osobnu potrošnju i dalje je prisutan pritisak nelikvidnosti te Varteks Grupa kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno postavljenom Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja. U tijeku su i investicijski projekti usmjereni na smanjenje troškova kroz dizanje energetske učinkovitosti i objedinjenje dijela procesa u proizvodnji, kao i početak implementacije novog integriranog informatičkog sustava.

Do kraja godine očekuje se daljnji rast prihoda od prodaje, paralelno s time rješavanje problematike nelikvidnosti te kontinuirano praćenje i prilagodba zahtjevima tržišta.

Tagovi: Varteks, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
AKCIZE
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
BEOGRAD – Predlogom zakona o izmeni Zakona o akcizama koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da se sva jaka alkoholna pića oporezuju prema procentu čistog alkohola merenog na 20 stepeni Celzijusa u gotovom proizvodu, nezavisno od koje su sirovine proizvedena.
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
CIJENE I DIONICE
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
NEW YORK - U SAD-u je inflacija mjerena indeksom potrošačkih cijena (CPI) porasla iznad 4% prvi put od 2008. (4,2).
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
ITALIJA
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
RIJEKA - Kao i neke druge zemlje, Talijani su odlučili ne čekati, već krenuti u spašavanje turističke sezone s obzirom na to da je pandemija COVID-19 desetkovala turistički sektor ove turističke velesile.
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
TJEDNI FOREX
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna ostala gotovo nepromijenjena, blizu najniže razine u više od dva mjeseca, a u fokusu ulagača bilo je jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u.
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
PAD
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer je ulagače zabrinulo jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u, što bi američku središnju banku moglo navesti na zaoštravanje monetarne politike prije nego što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE