GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valjevska pivara ipak neće u stečaj

Valjevska pivara ipak neće u stečaj
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2012 / 19:38
Autor: SEEbiz / Beta
VALJEVO - U Valjevskoj pivari neće biti stečaja, odlučeno je na današnjem ročištu u Privrednom sudu u tom gradu.
Poreska uprava Srbije povukla je predlog za otvaranje stečaja kako se "ne bi ugrozila proizvodnja i veliki broj radnika ostao bez posla", pa su na taj način stvoreni uslovi da Valjevska pivara, koja je u reorganizaciji, čiji je stopostotni vlasnik država, nastavi da posluje.

Razlog za podnošenje zahteva za stečaj bilo je neispunjenje plana reorganizacije po kojem će Pivarin dug od 905 miliona dinara, nastao 1990-ih za neplaćene akcize, biti plaćen u 48 mesečnih rata iz dobiti ostvarene u prethodnoj godini.

Valjevska pivara u 2011. nije ostvarila dobit zbog čega nije ni vraćala dug u 2012. godini, dok su ostale obaveze iz plana reorganizacije ispoštovane o čemu je Poreska uprava Srbije na vreme obaveštena.

Do promene stava Poreske uprave Srbije došlo je posle nedavne posete Valjevu ministra za finansije i privredu Mlađana Dinkića, koji se tada sa gradskim rukovodstvom dogovorio da "Valjevska pivara, osnovana pre više od 130 godina, neće ići u stečaj".

Valjevska pivara godišnje plati 250 miliona dinara za poreze, PDV i akcize da bi oko 200 zaposlenih u proseku mesečno primilo oko 30.000 dinara.

Valjevsku pivaru sa 230 radnika na ponovljenoj aukciji 2003. godine kupio je za 22 miliona dinara konzorcijum beogradske Atlas grupe u kojem su tada bili i Triglav osiguranje, Gradina ekspres i bivša Atlas, sada Pireus banka.

Tagovi: Valjevska pivara, stečaj, Triglav osiguranje, Piraeus bank, Gradina ekspres
PROČITAJ I OVO
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim burzama trgovalo oprezno zbog zaoštravanja restriktivnih mjera protiv koronavirusa i slabih gospodarskih pokazatelja.
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Investitori su se posebno okomili na izdanja iz turističkog sektora. Sektorski indeks CROBEXturist potonuo je 5,7 posto.
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
REGIONALNA TRŽIŠTA
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
ANALIZA - Zagrebačka burza je zabilježila rast od samo 4%, čime je ostala ispod prosjeka u usporedbi s dvoznamenkastim rastom ostalih regionalnih burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE