GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valipile preuzeo Puris

Valipile preuzeo Puris
NAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2014 / 20:46
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Skupština vjerovnika Purisa d.d. u stečaju proteklog je tjedna na Trgovačkom sudu u Rijeci odlučila Puris dati u najam sesvetskoj tvrtki Valipile. Presudni su bili glasovi većinskog razlučnog vjerovnika, bankarske grupacije Hypo Alpe-Adria Bank iz Klagenfurta
Banka se uključila u odlučivanje o budućem partneru Purisa nakon što je Odbor vjerovnika Purisa (sastavljen od predstavnika ministarstva financija, malih vjerovnika, radnika i lokalne samouprave), kao niže tijelo, početkom svibnja odlučio da Puris u zakup preda Genezi iz Pleternice. Premda je suodnos vjerovnika na skupštini i sada bio četiri prema četiri, odlučili su vlasnički udjeli, pa je Valipile izabran s 99,7 posto važećih glasova.

Predstavnik radnika Dario Lukšić, kojeg je predsjednik matičnog sindikata PPDIV Šimo Orešković zbog neslaganja s njihovim direktivama suspendirao početkom srpnja, po zakonu nije imao pravo glasa na skupštini.

Puris Valipile preuzima 1. rujna na rok od godinu dana s mogućnošću automatskog produžavanja najma u slučaju izvršavanja preuzetih obaveza, međutim, izvjesno je da će se u jednogodišnjem razdoblju pronaći kupac za Puris, što je prioritet, kaže sadašnji stečajni upravitelj Zdravko Čupković.

Trenutno je u Purisu zaposleno 157 radnika, a Valipile je prihvatio obavezu da preuzme minimalno 120 radnika, saznajemo od upravitelja Čupkovića. Dodaje da već sada zakupitelj govori o potrebnih 150 radnika, a s obzirom na planirano pokretanje proizvodnje pilećih prerađevina, otkaza uvjetovanih tzv. tehnološkim viškom ne bi trebalo biti.

Isto nam potvrđuje izvršni direktor Valipilea Andrej Alilović koji kaže da im Puris već sada otežano izvršava ugovore zbog nedostatka radnika. Direktor Alilović dodaje da im je u planu skoro dodatno zapošljavanje radnika, povratak pojedinih stručnjaka te pokretanje nekih ugaslih farmi u Istri.

Tagovi: Puris, Valipile, Zdravko Čupković, Hypo Alpe-Adria banka, Šimo Orešković
PROČITAJ I OVO
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta, ponajviše cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok podršku tržištima pruža odluka o nastavku poticajne monetarne politike u Kini.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.

Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE