GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar prijepodne potonuo ispod 20 kuna

Valamar prijepodne potonuo ispod 20 kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 11:52
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Nakon početnih dobitaka, Crobex indeksi Zagrebačke burze u četvrtak prijepodne ponovno su zaronili u negativno područje, nastavivši tako s negativnim kretanjima treći dan zaredom.

Crobex indeks bio je oko 11 sati u minusu 1,33 posto, na 1.369 bodova, a Crobex10 za 0,67 posto, na 842 boda.

Crobex indeksi prate jutros kretanja na europskim buzrama.

Europski burzovni indeksi jutros su porasli, odmaknuvši se od najnižih razina u zadnjih 7 godina, nakon što je Europska središnja banka (ECB) pokrenula program izvanredne kupnje obveznica u vrijednosti 750 milijardi eura, unijevši tračak svjetla u zdravstvenu krizu koja potresa europski kontinent.

Ipak, s protekom trgovanja, njihovi dobitci se tope, pa je tako frankfurtski DAX oko 11 sati bio u blagom minusu od 0,17 posto, a londonski Ftse za 0,10 posto, dok je pariški CAC i dalje u plusu i to većem od dva posto.

Europska središnja baka noćas je najavila novi "izvanredni pandemijski program kupnje" obveznica vrijednih 750 milijardi dolara kako bi pomogla europskom gospodarstvu.

Jučer je i Hrvatska narodna banka otkupila obveznice RH u nominalnom iznosu od 4,075 milijardi kuna, u sklopu operacije fine prilagodbe usmjerene podupiranju stabilnosti tržišta državnih obveznica.

Redovni promet dionicama na ZSE do 11 sati iznosio je 8,7 milijuna kuna, što je 4,7 milijuna više nego jučer u isto doba. Uz to, ostvareno je i 8,9 milijuna kuna u blok transakciji dionicom Arena Hospitality grupe.

Najveći promet, 2,32 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, kojoj je cijena pala 2,7 posto, na 19,85 kuna.

S prometom od oko milijun kuna slijedi dionica AD Plastika, pri čemu joj je cijena potonula za 4,46 posto, na 107 kuna.

Dionicom HT-a ostvareno je 895 tisuća kuna, a icjena joj je porsla 1,95 posto, na 157 kuna.

Najviše je pala cijena dioncie Varteksa, za 32,38 posto, na 7,1 kunu. Znatno se spustila i cijena dionice Optima telekom, zaa gotovo 14 posto, na 3,88 kuna.

I većina ostalih izdanja jutros je na gubitku.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, AD Plastik, Valamar Riviera, Varteks
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE