GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspostavljena nova željeznička veza između Beča, Ljubljane i Trsta

Uspostavljena nova željeznička veza između Beča, Ljubljane i Trsta
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 09:01
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Od kraja orošloga tjedna putnici imaju pristup novoj izravnoj željezničkoj vezi od Beča preko Ljubljane do Trsta i natrag. Prema Slovenskim željeznicama, postigli su značajan pomak prema održivoj mobilnosti novom izravnom vezom koja će putnicima biti dostupna svaki dan.

Od sada će putnici iz smjera Maribora ili Celja u Trst putovati i bez presijedanja u Ljubljani. Od sada će putovanje u Beč biti još jednostavnije zbog izravne veze za putnike s područja Primorske, iz Sežane, Divače i Postojne, navodi se u priopćenju Slovenskih željeznica (SŽ).

Dodali su da vlak u Trstu ima i vezu za putovanje brzim vlakovima do Freccarosse, u smjeru Venecije, Padove, Milana, Torina, Bologne, Firence, Rima ... Iz Beča će putnici moći putovati u vlaku, između ostalog za Prag, Bratislavu, Krakov i Varšavu.

Danas poslijepodne prvu otvaranje vožnje simbolično će pratiti predstavnici uprave SŽ-a, austrijske ÖBB-ove željeznice i regije Furlanija-Julijska krajina.

"Današnjim prvim vlakom koji vozi na relaciji Beč-Ljubljana-Trst učinili smo prvi korak prema oživljavanju prometnih tokova, koji su vrlo važni ne samo za tri susjedne željezničke uprave, već i za šire geografsko područje", direktor objasnila jeDarja Kocjan iz tvrtke SŽ-Potniški promet.

Dodala je da je sporazum o uspostavi nove željezničke veze dodatno nadogradio već aktivnu i dobru suradnju s austrijskim željeznicama i regijom Furlanija-Julijska krajina.

"Naš sljedeći zajednički korak i cilj je približiti putnike ovom vlaku kroz dobro korisničko iskustvo, kao i kroz zajedničku promociju u naše tri zemlje i šire. Želimo osvijestiti putnike da odluka o putovanju vlakom ima i značajan utjecaj na sigurnost. okoliš i održivi razvoj ", rekao je Kocjan u priopćenju za medije.

"Zadovoljan sam što 164 godine nakon prvog vlaka na ovoj liniji možemo oživjeti ovu dugo očekivanu izravnu vezu od Beča preko Ljubljane do Trsta. To povezuje tri glavna europska grada koja čekaju naše putnike širokom ponudom kulturnih ponuda, "dodao je direktor ÖBB-a. Andreas Matthä.

Graziano Pizzimenti, regionalni savjetnik za infrastrukturu talijanske autonomne regije Furlanija-Julijska krajina, dodao je da je borba protiv covid-19 ostavila rane u društvu i naštetila gospodarstvu, a istovremeno nam je dugo umanjila slobodu.

"Danas se ne radi samo o uspostavljanju željezničke službe, već i o konkretnom signalu za povratak u normalu: Trst, Beč i Ljubljana sada su mnogo bliži zahvaljujući novoj željezničkoj službi", rekao je.

Tagovi: željeznica, Ljubljana, Trst, SŽ-Potniški promet, Darja Kocjan, Slovenske železnice
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE