GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskoković: Država mora da pomogne Montenegro Airlinesu

Uskoković: Država mora da pomogne Montenegro Airlinesu
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2017 / 19:36
Autor: SEEbiz / Dan
PODGORICA - Otkako je promijenjena uprava u  Montenegro Airlinesu (MA) prošla su tri mjeseca, a novi menadžment još nije našao rješenje za budućnost kompanije koje će predstaviti Vladi.

U prvom kvartalu su uspjeli da ostvare bolji finansijski rezultat u odnosu na isti period lani i takav trend će, kako su kazali "Danu", nastaviti u narednom periodu.

"Montenegro Airlines funkcioniše stabilno i sve svoje poslovne aktivnosti operativne, komercijalne i finansijske obavlja redovno. Bolji buking u odnosu na isti period prethodne godine ide u prilog očekivanjima da će ljetnja sezona biti uspješna. Kompanija je u ljetnji red letjenja ušla sa flotom od pet operativnih aviona, jednim manje nego lani, zbog ušteda i optimizacije korišćenja flote. Saobraćaj funkcioniše po planiranom redu letjenja, a MA zadovoljava sve međunarodne standarde i stroge vazduhoplovne propise sa aspekta sigurnosti, bezbjednosti i redovnosti aviosaobraćaja", naveli iz aviokompanije.

Gubitak kompanije je 72 miliona eura i lani je zabilježen rekordan minus od 11,4 miliona u poslovanju. Sa minusom se poslovalo i u prvom kvartalu, ali manjim nego lani. Dug od 72 miliona najviše opterećuje poslovanje državnog preduzeća.

"Uprava  Montenegro Airlinesa, u saradnji sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i Ministarstva finansija, radi temeljnu analizu poslovanja sa fokusom na finansijsko i komercijalno ioslovanje, operativno funkcionisanje i organizacionu strukturu društva, u cilju pronalaska rješenja za kompaniju, o čemu će javnost biti informisana", naveli su iz MA.

U januaru je na mjesto predsjednika odbora direktora MA došao Nikola Vukićević, dok se na funkciju izvršnog direktora vratio Živko Banjević. Oni su na tim pozicijama zamijenili Daliborku Pejović i Zorana Kostića.

Za budućnost MA se pominjalo nekoliko scenarija, a skoro svaki je uključivao pomoć države, kao vlasnika kompanije. Najgori scenario je bio stečaj, koji još nije definitivno isključen. MA još čeka državne institucije da donesu odluku da li se njima može reprogramiragi poreski dug od oko 15 miliona eura, shodno Zakonu o reprogramu poreskog duga. Razlog zbog kojeg ne bi mogli je taj što su već jednom primili državnu pomoć.

Ekspert za oblast saobraćaja i infrastrukture EU za Western Balkans Berlin proces Rajko Uskoković smatra da bi MA trebao biti predmet svakodnevne analize i procjene resornog ministarstva i Vlade, s obzirom na trenutno stanje, nagomilane gubitke i izgubljene pozicije na nekim tržištima.

"Biti nacionalni avioprevoznik, a nemati podršku većinskog vlasnika je nezamislivo. Država je propustila veliki broj šansi da reaguje jer se MA ne bi našao u ovoj situaciji da su se blagovremeno pravile analize, presjeci stanja i planovi za izlazak iz krize", izjavio je Uskoković za"Dan.

Kako je kazao, sada kada se dug nagomilao na 70 miliona, kada su za sezonu operativna četiri, eventualno pet aviona i kada je MA izgubio povjerenje poslovnih partnera zbog neizmirivanja obaveza, kada je potrošeno 11 miliona eura za restrukturiranje kompanije, boji se da je kasno za nacionalnog avioprevoznika.

"Jedan od načina da se pokuša spasiti MA je krenuti sa optimizacijom broja zaposlenih, aviona i poslovnih prostora i to treba raditi sada, kako bi se plan za spasavanje kompanije našao na stolu Vlade, povjerioca i partnera do 1. jula", zaključio je Uskoković.

Većinski vlasnik, odnosno država, kako je istakao, vjerovatno će biti prinuđena da zbog doprinosa turističkoj privredi i privredi uopšte preuzme većinu dugova na sebe.

"Tu, prije svega mislim na poreski dug, dug prema subjektima koji su u državnom vlasništvu i prema brazilskoj banci BNDES. To je gro gubitaka koji treba da rješava država. Imovina kojom sada raspolaze MA je uglavnom hipotekarno opterećena i biće teško otplatiti kredite da se ta imovina vrati pod okrilje MA", istakao je Uskoković.

Tagovi: Rajko Uskoković, Montenegro Airlines, Živko Banjević, Daliborka Pejović, Zoran Kostić
PROČITAJ I OVO
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE