GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava LRH: Nema planova o podjeli i parcijalnoj prodaji tvrtke

Uprava LRH: Nema planova o podjeli i parcijalnoj prodaji tvrtke
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2012 / 08:22
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Je li stvaranje novog brenda Remisens, pod kojim će poslovati osam hotela i vila iz portfelja najveće kvarnerske turističke tvrtke – Liburnia Riviera Hotela (LRH), prvi korak prema dijeljenju tvrtke i prodaji određenih objekata, pitanje je koje se ovih dana moglo čuti među djelatnicima LRH. Naime, očito poučeni iskustvom i dosadašnjim zbivanjima oko i u ovoj tvrtki, radnici pušu i na hladno.

Što se tiče mogućih interesenata već se niz godina spominje jedna od najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj, Valamar grofa Georga Eltza. Njegov je Dom holding u samim počecima bio zajedno u igri s SN holdingom, no u međuvremenu su se povukli iz ove priče. U Valamaru, ipak, nikad nisu službeno potvrdili interes za Liburnijom. Doduše, predsjednik Nadzornog odbora LRH Franco Palma, bio je donedavno i u NO-u Valamarove tvrtke Rivijere Adria.

Neki su se, pokušavajući doći do odgovora ima li u tome istine obraćali i sindikatu, doznaje Novi list. Marina Cvitić, voditeljica riječkog ureda Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), inače većinskog sindikata u ovoj turističkoj tvrtki, potvrdila je kako su radnici i njih kontaktirali.

– Radnici zabrinuti obzirom da smo ranije uvijek govorili o cjelovitoj tvrtki, a sada dio hotela ide pod novi brend. Sindikati nisu informirani što to znači za položaj radnika i stoga je jasno zašto tjeskoba zaposlenika za radna mjesta, rekla nam je Cvitić.

U Upravi LRH takvu su mogućnost, pak odbacili. Naime, u pisanom odgovoru predsjednika Uprave Igora Šehanovića stoji kako je ta bojazan neopravdana.

– Ne postoje planovi za podjelu i parcijalnu prodaju tvrtke, stoji u odgovoru.

Inače, Uprava LRH objavila je ovog tjedna kako će osam hotela i vila iz portfelja najveće turističke tvrtke na Kvarneru nositi novi brend Remisens. Tako će odsad ime Remisens stajati uz ime hotela Ambasador kao i vile ovog petozvjezdanog hotela, hotela Admiral, Kristal, Excelsior, vile Atlanta i Elsa u Lovranu te hotel Marina u Mošćeničkoj Dragi.

Novim brendiranjem želi se, kažu, na elegantan način pričati o iskustvima i doživljajima Opatijske rivijere te njenoj povijesti tradiciji. Međutim, iako se govori o tradiciji, među hotelima nema, primjerice hotela Kvarner, ustvari najstarijeg hotela na Jadranu i pionira hrvatskog turizma.

Pojašnjavajući zbog čega se brendira samo osam hotela u LRH su istakli kako su za prvu fazu primjene brenda Remisens odabrani hoteli koji su danas u najboljem operativnom stanju te su kategorizirani s 4 i 5 zvjezdica te koji će, uz investicije predviđene za uvođenje brenda, najlakše zadovoljiti tražene standarde.

– Osim postojećih objekata koji su odabrani da će od 2013. poslovati pod novim brendom, novi brend će nositi i objekti koji budu detaljno rekonstruirani, riječ je o vilama Atlanta i Elza. Ukoliko u drugoj fazi primjene brenda od 2014. Uprava odluči gradirati brend postoji mogućnost da će svi ostali objekti, dakle i oni kategorizacije tri zvjezdice nadalje poslovati pod brendom Remisens, stoji u Šehanovićevom odgovoru. Kvarner, objašnjavaju u tvrtki, sada nije ušao među one koji će se brendirati zbog toga što ima tri zvjezdice.

Inače, scenarij u kojem bi se tvrtku prodalo »u dijelovima« teoretski nije nemoguć. Naime, poznato je da većinski vlasnik SN Holding ima apsolutnu većinu u Glavnoj skupštini društva, a Opatija i liburnijske općine nemaju pravo glasa dok se ne riješi otvoreno pitanje obveze objave ponude za otkup dionica. Mali dioničari nemaju dovoljno glasova, pa tako holding može na sjednici Skupštine donositi i odluke za koje je potreba tročetvrtinska većina.

www.novilist.hr

Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, Igor Šehanović, Remisens, LRH, Marina Cvitić, Sindikat Istre i Kvarnera
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
BEOGRAD - Pad indeksa i prometa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju potonuo je na približno 3,7 miliona dinara (31 hiljada evra).
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
METALI
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
PEKING - Kineska agencija za gospodarsko planiranje (NDRC) najavila je u četvrtak da će "u prikladnom trenutku" prodati dio državnih rezervi bakra, aluminija i cinka kako bi obuzdala snažan skok njihovih cijena.
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
RAST
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
ZAGREB - Nagradu za najbolji obveznički fond dobio je PBZ D-START, a fond menadžerica Ozana Peršić iz PBZ Investa je kazala kako je sretna što je to priznanje dobio fond koji od svog pokretanja 2005. godine svake godine bilježi pozitivan prinos uz niske oscilacije cijene udjela.
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZATOVRENI FOND
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je donijelo rješenje o osnivanju zatvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom kombinirane investicijske strategije CRO Value Fond, kojim će upravljati društvo Maverick Wealth Management iz Zagreba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE