GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Univerzitet u Beogradu će se pozabaviti doktoratom Siniše Malog

Univerzitet u Beogradu će se pozabaviti doktoratom Siniše Malog
SPORNI DOKTORAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2016 / 12:24
Autor: SEEbiz / N1 info / Danas
BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu isteraće do kraja slučaj osporenog doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji je tezu odbranio na Fakultetu organizacionih nauka (FON), objavio je list "Danas".
Kako je tom listu rečeno na Univerzitetu, set propisa, među kojima je i Pravilnik o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova trenutno je u tehničkoj redakciji i očekuje se da bude objavljen u narednom broju Univerzitetskog glasnika, najverovatnije pre letnje pauze.

"Do odlaska na godišnji odmor biće održana još jedna sednica Senata Univerziteta i Rektorski kolegijum, na kojem će se razgovarati i kako da se nastavi zapčeta procedura ispitivanja originalnosti doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog", objavio je list.

Kako se dodaje, Univerzitet, međutim, zbog letnje pauze neće stići pre jeseni da pošalje zahtev FON-u, gde je Mali stekao doktorsku diplomu, da u skladu sa odredbama novog Pravilnika pokrene postupak pred svojom etičkom komisijom, kao prvostepenim organom.

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je 22. jula Pravilnik o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, Kodeks profesionalne etike, Pravilnik o radu etičkih komisija i odbora za profesionalnu etiku Univerziteta.

Siniša Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na FON-u u Beogradu.

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano.

Afera doktorskih plagijata u Srbiji otvorena je u junu 2014. nakon što su trojica naučnika iz Srbije koji rade na britanskim univerzitetima javno osporili verodostojnost doktorata aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je zvanje doktora nauka stekao na Megatrend univerzitetu.

U međuvremenu je osporen i doktorat predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Tagovi: Univerzitet u Beogradu, Siniša Mali
PROČITAJ I OVO
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
AKCIZE
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
BEOGRAD – Predlogom zakona o izmeni Zakona o akcizama koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da se sva jaka alkoholna pića oporezuju prema procentu čistog alkohola merenog na 20 stepeni Celzijusa u gotovom proizvodu, nezavisno od koje su sirovine proizvedena.
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
CIJENE I DIONICE
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
NEW YORK - U SAD-u je inflacija mjerena indeksom potrošačkih cijena (CPI) porasla iznad 4% prvi put od 2008. (4,2).
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
ITALIJA
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
RIJEKA - Kao i neke druge zemlje, Talijani su odlučili ne čekati, već krenuti u spašavanje turističke sezone s obzirom na to da je pandemija COVID-19 desetkovala turistički sektor ove turističke velesile.
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
TJEDNI FOREX
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna ostala gotovo nepromijenjena, blizu najniže razine u više od dva mjeseca, a u fokusu ulagača bilo je jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u.
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
PAD
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer je ulagače zabrinulo jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u, što bi američku središnju banku moglo navesti na zaoštravanje monetarne politike prije nego što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE