GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Unatoč lošem vremenu u Splitu za vikend 120 tisuća putnika

Unatoč lošem vremenu u Splitu za vikend 120 tisuća putnika
VIKEND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2021 / 10:40
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Iako su vremenske prilike posljednjih dana dale naslutiti da se ljeto približava kraju, brojke iz splitskih luka to ne potvrđuju jer će ovoga vikenda kroz njih proći 120 tisuća putnika u 190 zrakoplova i 16 tisuća vozila.

Voditelj Službe za prihvat i otpremu u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan za Hinu je potvrdio da predstoji prilično dobar vikend sa 190 zrakoplova i 40 tisuća putnika iako ih je malo više u odlasku nego li u dolasku.

"Veći je pritisak na odlazak nego dolazak, ali to je prirodno za ovo doba godine. Možemo potvrditi i da su još uvijek brojke visoke, promet je visokog inteziteta. Već smo prešli brojku od 400 tisuća u kolovozu, što znači da idemo prema milijunu ove godine. Konačne rezultate imat ćemo na kraju mjeseca", dodao je Melvan.

Kroz splitsku će trajektnu luku tijekom vikenda proći 80 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. I tamo je polazak putnika prema Splitu naglašeniji nego ranije ove sezone, što znači da odlaze s otoka prema kopnu, otkriva Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

"Zbog gužve u Supetru do sada smo imali jednu izvanrednu liniju koja je isplovila u 8,45 sati iz Splita. Iz Splita nemamo veliki pritisak iako putnici i dalje pristižu, istina u usporenijem ritmu. Svakako sezona još nije gotova s obzirom da nam putnici dolaze i dalje", rekla je Ivulić.

Zanimljiv je i podatak da je Jadrolinija do 15. kolovoza na cijeloj obali ukupno imala 5,3 milijuna putnika, te 1,7 milijuna vozila, što je 85 posto ostvarenog prometa iz pretpandemijske 2019. godine.

Tagovi: Split, Trajekta luka Split, Zračna luka Split, Jadrolinija, Mate Melvan, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE