GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UHPA: Najvažnije zadržati radna mjesta

UHPA: Najvažnije zadržati radna mjesta
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 10:35
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) pozdravlja vladine mjere za pomoć gospodarstvu, istaknuvši da je najvažnije zadržati radna mjesta zaposlenika agencija i da Vlada čim prije donese kriterije i razradi sve mjere kako bi agencije točno znale s čime mogu računati, ističe predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Osvrnuvši se na mjere hrvatske vlade za pomoć gospodarstvu zbog epidemije koronavirusa, Fain izdvaja mjeru za osiguranje minimalne plaće zaposlenika, koji su, kako ocjenjuje, ključni u svakoj djelatnosti, a posebice u putničkim agencijama u kojima je najveća vrijednost i imovina 'know–how' i visoko motivirani zaposlenici.

"Zadovoljni smo tom vladinom mjerom, a i jedna od mjera koje je UHPA predložila vladi bila je upravo oslobođanje od plaćanja doprinosa, poreza i prireza na plaće zaposlenicima. To smatramo neophodnim za opstanak malih i srednjih poduzetnika kao najugroženije skupine u ovoj nepogodi koja nas je sve zadesila", kaže Fain.

Dodaje da će agencije moći koristiti i druge vladine mjere, što će sve, kako vjeruje, pomoći da se prevlada ovo nepovoljno razdoblje.

"I dalje ćemo pratiti situaciju oko donošenja mjera i kriterija, kako bi pravovremeno pomogli članicama prebroditi tu situaciju", poručuje Fain.

UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u hrvatskom turizmu, koja okuplja oko 230 redovnih članica-agencija i touroperatora te još oko sto pridruženih članica iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam.

Njezine članice realiziraju više od 80 posto ukupnog organiziranog turističkog prometa u Hrvatskoj, a kao nacionalna udruga intenzivno surađuje sa drugim domaćim udruženjima te zastupa interese članica i na međunarodnoj razini kao redovna članica ECTAA-e (krovnog europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora).

Tagovi: Udruga hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE