GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Udruga Kamensko pružat će usluge šivanja u robnoj kući IKEA

Udruga Kamensko pružat će usluge šivanja u robnoj kući IKEA
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2016 / 12:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga Kamensko i tvrtka IKEA Hrvatska započele su suradnju u sklopu koje će dvije članice Udruge pružati usluge mjerenja, šivanja i krojenja na tekstilima kupljenima u robnoj kući IKEA te savjetovati posjetitelje robne kuće na Odjelu za tekstile.

U sklopu dugoročne suradnje s članicama Udruge Kamensko IKEA je za dvije nove kolegice osigurala radni prostor, naknadu za rad te pogodnosti poput korištenja besplatnog IKEA autobusa i subvencioniranih obroka. Dvije nove članice IKEA tima Udruga Kamensko, koja trenutno broji osam članica, zaposlila je isključivo radi suradnje s robnom kućom IKEA, a ovisno o zahtjevima kupaca i količini posla, Udruga će po potrebi angažirati i nove zaposlenice za rad u robnoj kući IKEA Zagreb.

Ljerka Čavužić (53) i Nada Novitović (50), nove su članice Udruge Kamensko koje će svoje vještine nuditi posjetiteljima robne kuće IKEA Zagreb, a izlaz iz nezaposlenosti pronašle su povezivanjem s Udrugom Kamensko koja im je osigurala novo radno mjesto u robnoj kući IKEA. Vještine šivanja i krojenja savladale su radeći u nizu tekstilnih industrija, između ostalih i u tvornici Kamensko te kod malih privatnih šivaonica, a suradnja s tvrtkom IKEA osigurat će im temelj da budu što nezavisnije i imaju mogućnost privređivati za sebe i svoje obitelj.

„IKEA je dala našim članicama radno mjesto i priliku da rade ono što najbolje znaju kako bi vlastitim trudom svojoj obitelji mogle osigurati sigurniju budućnost. Hvala tvrtki IKEA što je prepoznala Udrugu Kamensko kao partnera i nadam se da će i ostale velike tvrtke slijediti njihov primjer te se povezati sa socijalnim poduzetnicima diljem Hrvatske", naglasila je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

„IKEA želi osnažiti što veći broj ljudi da stvore bolji život za sebe i svoje obitelji. Poseban fokus uvijek stavljamo na zajednice u kojima živimo i radimo. Ponosni smo što se našoj globalnoj zajednici socijalnih poduzetnika pridružila i Udruga Kamensko. Suradnja sa socijalnim poduzetnicima pruža nam inspiraciju i pristup jedinstvenim vještinama iskusnih obrtnika, a našim novim partnerima tržište će postati dostupnije", cilj suradnje između tvrtke IKEA Hrvatska i Udruge Kamensko pojasnio je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

IKEA uspostavlja socijalna partnerstva diljem svijeta od 2012. godine kako bi doprinijela stvaranju pozitivnih društvenih promjena. Socijalni poduzetnici s kojima IKEA surađuje uglavnom su žene koje su prethodno imale ograničen ili uopće nisu imali pristup tržištu rada, a time niti održive prihode. Uz socijalne poduzetnike čiji se ručno izrađeni proizvodi prodaju kao limitirane kolekcije u IKEA robnim kućama diljem svijeta, IKEA surađuje i sa socijalnim poduzetnicima u sklopu čega kupcima omogućuje korištenje usluga poput šivanja. Uspostavljenom dugoročnom suradnjom s Udrugom Kamensko IKEA želi dati pozitivan primjer i drugim tvrtkama i podržati razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Cijene usluga šivanja su pristupačne, pa se tako kreću od 10 i 20 kuna za obično skraćivanje i skraćivanje zavjesa, pa sve do 400 kuna za izradu navlaka za trosjede.

Tagovi: Udruga Kamensko, IKEA Zagreb, Kamensko
PROČITAJ I OVO
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE