GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu cijene nekretnina padaju, na Jadranu rastu

U Zagrebu cijene nekretnina padaju, na Jadranu rastu
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2014 / 12:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina kojeg izrađuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini niže su za 0,1%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 2,7%.
U veljači 2014. u odnosu na siječanj 2014. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su niže za svega 0,6%. Na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 5%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u veljači iznosi 1.557 eura/m2, što je malo manje u odnosu na siječanj (0,2%), a 5,6% niže u odnosu na veljaču 2013. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima, osim na Trešnjevci jug i gornjoj Dubravi. U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 kuna. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.123 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.033 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u veljači iznosi 1.130 eura/m2 te u  Novom zagrebu – Istok gdje je cijena 1.309 eura/m2.

Suprotno od cijena u Zagrebu na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu rastu (0,4%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na siječanj cijene su više za 0,5%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u veljači je iznosila 1.561 eura/m2 što je 0,5% više nego prošli mjesec, a 0,8% manje u odnosu na veljaču 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu na istoj je razini kao i prošli mjesec, dok je na godišnjoj razini viša za 1,6% i iznosi 2.033 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj te Istarskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.612 eura/m2. Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na siječanj je viša za 1,3% i iznosi 1.615 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 0,5%.
Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na veljaču 2013. godine čak 7,6% niže, dok su u Rijeci pale za 0,3%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u veljači iznosi 2.122 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.529 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu pale su za 0,6%.

Tagovi: tržište nekretnina, tražene cijene nekretnina, CentarNekretnina
PROČITAJ I OVO
Korona prepolovila prodaju vina u Hrvatskoj
VINO
Korona prepolovila prodaju vina u Hrvatskoj
POREČ - Hrvatska bilježi veliki vanjskotrgovinski deficit u razmjeni vina, ali traži svoje mjesto na globalnim vinskim kartama kroz kvalitetu i bogatstvo autohtonih sorti.
Gužve na istarskim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku
GUŽVE
Gužve na istarskim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku
PULA - Da se sezona pomalo ipak zakuhtava najbolje pokazuje intenzivan promet na istarskim graničnim prijelazima.
U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda očekuju oko 45.000 putnika
OČEKIVANJA
U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda očekuju oko 45.000 putnika
SPLIT - Tijekom ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, najveći ovogodišnji vikend promet u tim lukama.
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
REGULATIVA
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
ZAGREB - Od svibnja 2022. godine na hrvatsko tržište bit će zabranjeno stavljati robu dvojne kvalitete, a trgovci će za prekogranične povrede potrošačkih prava moći biti kažnjeni iznosom i do 4 posto godišnjeg prometa, proizlazi iz prijedloga novog Zakona o zaštiti potrošača.
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
VISOKE CIJENE METALA
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
OPATIJA - Ponovio je to i u kasnijoj panel-diskusiji, dodavši da se o toj inicijativi raspravljalo na međuresornom sastanku na razini užeg kabineta Vlade, da je prijedlog bio na stolu, ali da odluka nije donesena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE