GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U veljači 5 posto više turista i 9 posto više noćenja

U veljači 5 posto više turista i 9 posto više noćenja
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2020 / 15:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsku je u veljači posjetilo 287 tisuća turista, ili 5 posto više nego u istom mjesecu 2019. godine, dok je veći porast, za 9 posto, ostvaren sa 727 tisuća noćenja, prvi su podaci sustava eVisitor koji se doznaju iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

U veljači je, prema tim podacima, i stranih i domaćih turista u Hrvatskoj bilo više nego u istom mjesecu prošle godine, pri čemu su strani turisti u ukupnim dolascima imali udio od 62 posto, tj. došlo ih je 177 tisuća, ili 1 posto više. Sa 479 tisuća noćenja strani su gosti u plusu od 9 posto u odnosu na veljaču 2019. godine.

Domaćih je turista u veljači ove godine zabilježeno 12 posto više, a njihovih noćenja 7 posto više.

U prva dva mjeseca 1,4 milijuna noćenja, 8 posto više nego u 2019.

S obzirom na poraste u veljači, kao i u siječnju, kada je bilo 6 posto više turista i 7 posto više noćenja, i u prva dva mjeseca ove godine fizički turistički promet u Hrvatskoj je u plusu - ukupno je došlo 515 tisuća turista, ili 5 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a noćenja je bilo 8 posto više, ili 1,4 milijuna.

Stranih je turista u prva dva mjeseca bilo 1 posto više, a njihovih noćenja 9 posto više, dok je domaćih turista bilo 12 posto više, sa 7 posto više noćenja nego u prva dva mjeseca 2019. godine

"U situaciji koronavirusa teško je sada predvidjeti kakav će turistički promet biti ukupno u ožujku i dalje. Aktivno pratimo situaciju i reagiramo u smislu prilagodbe promotivnih i marketinških aktivnosti po tržištima. Primjerice, predviđene promotivne kampanje i aktivnosti na najzahvaćenijim tržištima, kao što su Kina, Južna Koreja i Italija, već su korigirane i terminski pomaknute, kao i kampanje na digitalnim i online platformama", poručuju iz HTZ-a.

Tagovi: hrvatski turizam, Hrvatska turistička zajednica, hrvatsko zdravstvo, koronavirus, Gari Cappelli, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE