GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji zabrinutost zastojem teretnog prometa na granici s Hrvatskom

U Sloveniji zabrinutost zastojem teretnog prometa na granici s Hrvatskom
BRIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 14:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Slovenski prometni servisi u četvrtak upozoravaju na velike kolone i duga čekanja za teretna vozila na izlasku iz Slovenije u Hrvatsku zbog kontrola uvedenih zbog koronavirusa.

Kako navodi portal promet.si, po preporuci slovenske vlade vozačima se savjetuje da odgode putovanja u Italiju i Hrvatsku koja nisu neophodna, što se odnosi na stanje s koronavirusom u Italiji i kontrole na granici koje je, zbog suzbijanja širenja koronavirusa, ovih dana na graničnim prijelazima uvela Hrvatska.

Teretna vozila danas na izlazak iz Slovenije na graničnom prijelazu Obrežje/Bregana čekaju deset sati, na prijelazu Gruškovje/Macelj jedan do dva sata, a na graničnom prijelazu Metlika/Jurovski Brod oko dva sata, navodi portal.

Slovenski mediji prenose izjave pojedinih vozača teretnih vozila i njihovih tvrtki da je stanje na pojedinim proijelazima s Hrvatskom zbog toga kritično i da bi moglo doći do prekida ustaljenih nabavnih i prodajnih kanala te gospodarske štete.

"Stanje je katastrofalno. Situacije se mijenja iz sata u sat, a balkanski koridor zatvara se za sve koji su bili u regijama pogođenima zarazom koronavirusa. Osim toga o svemu nemamo dovoljno informacija", kazao je jutros za Slovensku tiskovnu agenciju STA Peter Pišek, vođa sekcije za promet i logistiku pri obrtničko-poduzetničkoj komori Slovenije.

Na gužve na granici s Hrvatskom i velike kolone teretnih vozila upozorio je jutros, predstavljajući program buduće vlade, i ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, a kao kritične sektore kojima treba pomoć zbog krize oko koronavirusa istaknuo je, uz izvoznike, turistička poduzeća i poduzeća vezana za prijevoznički i logistički sektor, te im obećao državnu pomoć.

Tagovi: teretni promet, Slovenija, Bregana, Peter Pišek
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE