GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U prodaji ulaznice za noćni vlak Beč-Pariz

U prodaji ulaznice za noćni vlak Beč-Pariz
VLAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2021 / 09:49
Autor: SEEbiz / H
BEČ/PARIZ - Ulaznice za novi noćni vlak između Beča i Pariza sada su u prodaji, a prvi vagoni za spavanje trebali bi voziti između Francuske i Austrije od 13. prosinca nadalje.

Europska mreža noćnih vlakova, koja je u prošlosti bila glavni način prijevoza, uglavnom je obustavljena sa sve jeftinijim zračnim prijevozom, no doživljava veliki povratak usred rastuće svijesti o globalnoj klimatskoj krizi.

Čelnici nekoliko europskih željezničkih tvrtki prošle su godine potpisali pisma namjere kako bi udružili snage u povezivanju gradova poput Pariza, Edinburga, Stockholma i Rima.

Putovanje između Beča i Pariza počinje u večernjim satima i traje oko 14 sati, što znači da možete pojesti šniclu za večeru u Beču, a zatim se probuditi u Parizu i dobiti svježe kroasane za doručak.

Ulaznice su sada dostupne na stranicama nightjet.com i oui.sncf.

Noćna veza vlakom između dva grada prometuje tri puta tjedno u svakom smjeru, a rezultat je suradnje Austrijskih saveznih željeznica (OeBB), francuskog SNCF -a i njemačkog Deutsche Bahna.

Ponedjeljkom, četvrtkom i subotom vlak polazi s glavnog kolodvora u Beču prema pariškom Gare de l'Est preko Salzburga i Muenchena.

Polazak je u 19.40, dolazak u Pariz sljedećeg jutra u 9.42. U utorak, petak i nedjelju Nightjet putuje u suprotnom smjeru.

Sjedala su u drugoj klasi dostupna po cijeni od 29,90 eura, u prvoj klasi od 59,90 eura. Međutim, ako više volite krevet u trokrevetnoj kabini, morate platiti najmanje 89,90 eura, a u prvoj klasi 124,90 eura.

U sljedećim mjesecima i godinama u Europi će se pokrenuti još noćnih vlakova.

Francuska željeznička kompanija Transdev najavila je u lipnju planove za povezivanje Berlina sa skandinavskim prijestolnicama Stockholmom i Kopenhagenom novom linijom noćnih vlakova tijekom ljetnih mjeseci.

Francuski start-up Midnight Trains najavio je planove za povezivanje Edinburga, Rima, Barcelone, Kopenhagena i Pariza s noćnim vlakovima od 2024. nadalje.

Tagovi: noćni vlak Beč-Pariz, Austrijske željeznice, Deutsche Bahn
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE