GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U posljednje četiri godine najviše pojeftinili stanovi u Rijeci i Puli

U posljednje četiri godine najviše pojeftinili stanovi u Rijeci i Puli
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2014 / 15:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potražnja za stanovima na portalu Crozilla.com već je tradicionalno bila najveća na području Zagreba koji je zanimao i domaće i strane posjetitelje. Na portalu Crozilla.com tijekom listopada velika je potražnja bila i za stanovima koji se prodaju na području Splita, Pule, Zadra i Šibenika.
Velike razlike u cijenama stanova na portalu Crozilla.com bile su vidljive od grada do grada, a usporedbe radi, pravi primjeri razlike u cijenama su Osijek i Dubrovnik: za „kvadrat“ stana. Cijene zagrebačkih stanova tijekom listopada bilježe najveći mjesečni porast, 2,3 posto, ali ujedno i najveći godišnji pad cijena od 2 posto, dok je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1587 eura. Mjesečni porast cijena stanova zabilježen je i u Šibeniku gdje su cijene bile za 1,9 posto više no mjesec ranije, a za „kvadrat“ stana u prosjeku se tražilo 1377 eura.

Cijene stanova u Zadru na mjesečnoj su razini pale za 2,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1814 eura. Mjesečni pad cijena od 1,5 posto bilježe Pula, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1309 eura, i Bjelovar gdje je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 927 eura. U Rijeci se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1380 eura što je 0,2 posto niže no mjesec ranije.

Najveći mjesečni pad cijena od 4,6 posto tijekom listopada zabilježen je u Splitu gdje se cijena metra kvadratnog spustila ispod 2000 eura, a u prosjeku se tražilo 1976 eura po „kvadratu“. Od 2010. godine ovo je prvi listopad u kojem su se cijene splitskih stanova spustile ispod 2000 eura po metru kvadratnom.

Cijene stanova tijekom listopada 2010. godine u nekim su gradovima bile osjetno više no u istom mjesecu ove godine, a podaci pokazuju kako su najveće razlike zabilježene u Rijeci, zatim u Puli, Zagrebu pa u Splitu. Riječkim stanovima prosječna tražena cijena u listopadu 2010. godine iznosila je 1689 eura po metru kvadratnom, dok je u istom mjesecu ove godine bila 18,3 posto niža. Usporedimo li isto razdoblje, prosječne tražene cijene stanova u Zagrebu niže su za 13,4 posto, u Puli 8,3 posto, dok u Splitu razlika iznosi tek 5,3 posto.

Tagovi: cijene stanova, tržište nekretnina, Rijeka, Pula, Zagreb, Dubrovnik, Zadar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE