GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Portonovi uloženo tri puta više od plana

U Portonovi uloženo tri puta više od plana
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2015 / 18:58
Autor: SEEbiz / Radio Jadran / RTCG
HERCEG NOVI - Azmont Investments će 2015. završiti sa ukupnom investicijom od oko 150.450.000 eura, računajući od trenutka ulaska na tržište u 2013. godini, što znači da je uloženo tri puta više nego što je planirano za Portonovi rizort, saopštio je, u razgovoru za Radio Jadran, zamjenik izvršnog direktora za operacije u Azmont Investmentsu, Stevan Milić.
Podsjeća da je planirana investicija za period od četiri godine, (do 2016.), 52.000.000 eura, odnosno za period od 8 godina (do 2020. godine) 258.000.000 eura.

Za kompaniju Azmont Investmenst 2015. godina je iz mnogo razloga bila interesantna i izazovna. Istovremeno, ona je samo najava još dinamičnije i zanimljivije godine, kazao je Milić.

"U Azmontu smo veoma ponosni na ono što smo postigli do sada. Posljednje tri godine smo, zajedno sa partnerima i zainteresovanim stranama, radili intenzivno kako bismo Portonovi projekat učinili cjelinom. U 2015. godini smo dokazali našu posvećenost namjeri da Crnu Goru pozicioniramo na svjetskoj mapi visoko-luksuznih destinacija. Ovo je naš san i ponosni smo što ga dijelimo sa crnogorskom Vladom, partnerima i zaposlenima", istako je Milić ocjenjujući dosadašnje učinke kompanije.

Prema njegovim riječima, Azmont Investments je investitor sa jasnom vizijom i ambicijom da bude kompanija svjetske klase koja radi na kreiranju ekskluzivnog višenamjenskog rizorta, po svjetskim standardima, kakav će biti Portonovi.

"Portonovi je naš prvi projekat ovdje i naša pažnja je fokusirana na njega. S druge strane, istovremeno istražujemo mogućnosti za dodatne investicije. U posljednjem kvartalu 2015. godine smo najavili da smo zainteresovani za ulazak na finansijski sektor, a nakon zvaničnog odobrenja od strane Centralne Banke Crne Gore imaćemo Azmont banku u Crnoj Gori", tvrdi Milić.

Na pitanje dokle se stiglo sa projektom izgradnje kompleksa i kada će biti okončana izgradnja "Lower village-a", on kaže da će naredne tri godine, naročito 2016. i 2017. biti veoma dinamične i aktivne u izgradnji. Mnogo je posla i moramo raditi intenzivno sa partnerima, ističe Milić i napominje da je italijanska kompanija, Pizzarotti & C. S.P.A glavni izvođač radova, koji će unijeti novu dinamiku u izgradnju jedinstvenog Portonovi rizorta.

Sumirajući godinu kada je riječ o radovima na rizortu, Milić dodaje:

"Na marini radovi napreduju i već je 8% šipovanja završeno; 81% zemljanih radova je urađeno. Betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u dijelu "Lower Village" (Donje selo) takođe je urađena. Da podsjetim, naš plan je da Portonovi otvorimo u fazama, a prvi život ovdje će početi za godinu i po od sada. Marina, kao i rezidencijalni dio sa javnim površinama će dočekati goste u sezoni 2017. Očekujemo da sa gradnjom One&Only-ja počnemo uskoro, a ovaj jedinstveni kompleks će biti operativan od sezone 2018. godine", kazao je Milić.

Na pitanje koliko je ovaj investitor uložio do sada finansijskih sredstava i "drži" li se plana, Milić napominje da će "Azmont" 2015. završiti sa ukupnom investicijom od oko 150,450.000 eura, računajući od trenutka ulaska na tržište u 2013. godini.

"To znači da smo uložili tri puta više nego što je planirano za Portonovi rizort. Podsjećanja radi, planirana investicija za period od četiri godine (do 2016. godine) je 52,000,000 eura, odnosno za period od 8 godina (do 2020. godine) 258,000,000 eura", kazao je Milić za Radio Jadran.

Tagovi: Portonovi, Azmont Investments, Stevan Milić
PROČITAJ I OVO
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
Azijska tržišta: Indeksi pali, Evergrande i dalje brine
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, Evergrande i dalje brine
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u petak trguje oprezno jer ulagače i dalje zabrinjava situacija oko kineske kompanije Evergrande, pa ih nije ohrabrio ni jučerašnji snažan rast cijena dionica na Wall Streetu.
Wall Street porastao nakon Fedovih poruka
RAST
Wall Street porastao nakon Fedovih poruka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi skočili više od 1 posto jer se čini da su ulagači odahnuli nakon poruka američke središnje banke o smanjenju monetarnih poticaja i povećanju kamatnih stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE