GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U pomoć Srbiji upućene vatrogasna i postrojba Civilne zaštite; produžena misija pomoći BiH

U pomoć Srbiji upućene vatrogasna i postrojba Civilne zaštite; produžena misija pomoći BiH
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2014 / 19:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska je u pomoć poplavljenim područjima Srbije danas uputila pripadnike vatrogasnih postrojbi i postrojbi civilne zaštite Republike Hrvatske, a misiju pomoći u Bosni i Hercegovini, u kojoj su od 15. svibnja dva vojna helikoptera s posadama i pripadnici Oružanih snaga RH, produžila je do 19. svibnja. O tome je danas odluku na telefonskoj sjednici donijela hrvatska Vlada.
U Republiku Srbiju su upućene Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) od 5 pripadnika, 2 vozila i 2 čamaca i dodatna oprema, te Državna vatrogasna intervencijska postrojba DUZS od 10 pripadnika i 3 vozila, priopćeno je iz Vlade.

Vatrogasne i postrojbe civilne zaštite upućuju se u misiju pružanju žurne pomoći s ciljem spašavanja ugroženog stanovništva iz poplavljenih područja i potpore nadležnim institucijama Republike Srbije.

Vlada je zadužila DUZS da osigura potrebnu logističku potporu navedenim postrojbama i koordinira sve njihove aktivnosti s nadležnim institucijama Republike Srbije. Financijska sredstva potrebna za provedbu te misije osigurana su u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu i projekcija za 2015. i 2016. godinu, na pozicijama DUZS. Izvješće o rezultatima misije izradit će DUZS u roku od 45 dana od završetka misije i dostaviti ga Vladi Republike Hrvatske.

Tu je odluku Vlada donijela na temelju članka 12. Zakona o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu (Narodne novine, br. 33/2002, 92/2010 i 73/2013).

Vlada je danas, uz prethodnu suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske, donijela Odluku o izmjeni Odluke o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći od 15. svibnja 2014., kojom se produžuje vrijeme angažiranja u Bosni i Hercegovini dvaju helikoptera Hrvatske vojske s posadama te pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske do 19. svibnja 2014. godine u 19 sati, navodi se u priopćenju Ured predsjednika Vlade.

Tagovi: Civilna zaštita, vatrogasci, poplave u Srbiji, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, DUZS
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi blago ojačali, u opreznom trgovanju dok ulagači za nove smjernice čekaju poslovna izvješća kompanija za prvih devet mjeseci.
Turska lira potonula rekordno nisko u odnosu na dolar
POTONUĆE
Turska lira potonula rekordno nisko u odnosu na dolar
ANKARA - Turska lira je pala na rekordno nisku vrijednost od 8,15 lira na prema jedan dolar, uslijed zabrinutosti investitora zbog turske ekonomije koja je pogođena koronavirusom, ali i sukobom sa saveznicima iz NATO-a.
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
ZARAZA
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
NEW YORK - Rizik od zaraze koronavirusom u zrakoplovu je uz sigurnosne mjere vrlo nizak, puno manji nego u trgovinama ili u restoranu, objavio je u utorak Harvard.
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
OŠTAR PAD
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
LONDON - U svijetu je zbog pandemije i ograničenja putovanja u prvih osam ovogodišnjih mjeseci bilo 70 posto ili oko 700 milijuna međunarodnih turističkih dolazaka manje nego u isto vrijeme prošle godine, izvijestili su u utorak iz Svjetske turističke organizacije-UNWTO.
I švicarska čokolada pati zbog koronavirusa
PAD PRODAJE
I švicarska čokolada pati zbog koronavirusa
BERN - Prodaja švicarske čokolade pala je u prvih osam mjeseci ove godine 14,3 posto budući da je pandemija covida-19 pogodila maloprodaju povezanu s putovanjima i poslove proizvođača s hotelima i restoranima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE