GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U petak počinje festival ForestFest

U petak počinje festival ForestFest
FESTIVAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2011 / 11:43
Autor: SEEbiz / ForestFest
BEOGRAD - BEOGRAD - ForestFest je open-air festival na jedinstvenoj lokaciji, sa najlepšim pogledom na Beograd, inspirisan prirodom i u skladu sa njom i funkcioniše.

Program festivala je raznovrstan, od edukativnih i kreativnih radionica, dečjeg programa, pozorišta i filma, do atraktivnog i bogatog muzičkog sadržaja.

Boravak na Festivalu stvara priliku da, pored slušanja omiljenog benda, posetioci vide, čuju i nauče nesto novo, pre svega o ličnom doprinosu i dobitku u očuvanju životne sredine.

Bitna stavka u radu ForestFest-a je okupljanje i pomaganje mladih autora iz različitih oblasti umetnosti, kao i svih drugih mladih koji se bave različitim kulturnim ili dobrotvornim radom.

Pored muzičkog programa, na ForestFest-u 2011:

POZORIŠTE
• popodnevna predstava za decu
• večernja predstava za odrasle

FILM
• izbor najboljih studentskih i dokumentarnih filmova
• edukativni filmovi sa temom ekologija i održivi razvoj

EDUKACIJA
U edukativne aktivnosti ForestFest-a ubrajaju se i publikacije u vidu brošura:
• „Eco tips“
jednostavni saveti i preporuke kako doprineti racionalizaciji eksploatacije prirodnih resursa, uz istovremenu, ličnu dobit.
• „Napravi...od...“
zabavan i kreativan način da stari, neupotrebljivi predmeti dobiju novu, drugačiju namenu ili da im se udahne novi život.
• „Štetnost izduvnih gasova“
informisanje o izvorima i značaju zagađenosti vazduha, sa posebim osvrtom na povećanu incidencu astme, naročito kod dece, u urbanim sredinama.

PROGRAM ForRest
• promocija pojma održivi turizam
• promocija pojma ekodestinacije
• promocija Parka prirode Stara planina
• promocija Specijalnog rezervata prirode Zasavica

KREATIVNE RADIONICE
• slikarska kolonija
• foto-radionice
• found art “Panorama Beograda”
• „Greenway“
radionica koja se sprovodi u saradnji sa Podmlatkom udruženja pejzažnih arhitekata i čiji će rezultat, u vidu projekta, biti najpre prezentovan posetiocima festivala, a zatim će imati priliku da, po prvi put na ovaj način mapiran i obeležen „Zeleni put“, prepešače (ili provozaju biciklom) sa stručnim vodičima koji će ih upoznati sa prirodnim i kulturnim spomenicima Košutnjaka. „
• Živo, zdravo, zaigrajmo! “ – radionica ritmičko-plesnog kluba „Olympia“, koja pored atraktivnog nastupa članova (deca uzrasta 4 – 10 godina), ima za cilj da animira najmlađe i motiviše na bavljenje sportom.

Takođe, na festivalu postoji još jedna „Areja“ – Hasareja, mesto na kome de biti prezentovana tradicionalna jela (sa akcentom na jela iz Istočne Srbije), značaj zdrave ishrane i deljeni praktični saveti kako svoje obroke jednostavno učiniti zdravim i ukusnim.

Za više informacija posetite facebook stranicu ili forestfest.org.

Tagovi: festival, ForestFest
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE