GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Novom Zagrebu najveći pad cijena stanova

U Novom Zagrebu najveći pad cijena stanova
CIJENE STANOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2013 / 10:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 4,3%.

U studenome 2013. u odnosu na listopad cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su više za svega 0,4%. Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2012. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 5,3%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu iznosi 1.569 eura/m2, što je malo manje u odnosu na listopad (0,1%), a 5,7% niže u odnosu na studeni 2012. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova su pale u svim četvrtima osim u Sesvetama gdje je cijena u odnosu na prošlu godinu viša za 1,5%.

U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 eura. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.216 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.034 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u studenome iznosi  1.195 eura/m2 te u  Novom Zagrebu – Istok gdje je cijena 1.355 eura/m2.

Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-2,9%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad cijene su porasle za 1%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u studenome je iznosila 1.559 eura/m2 što je 1,4% više nego prošli mjesec, a 3,9% manje u odnosu na studeni 2012. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec viša je za 0,2%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,1% i iznosi 2.003 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.628 eura/m2. Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je viša za 1.5% i iznosi 1.593 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 5,1%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2012. godine čak 9,7% niže, dok su u Rijeci pale za 2,1%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenome iznosi 2.152 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.529 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu narasle su za 0,6%.


Tagovi: Novi Zagreb, Medveščak, Centar, Zagreb, cijene stanova, tržište nekretnina, Dubrovnik, Rijeka
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
BEOGRAD - Pad indeksa i prometa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju potonuo je na približno 3,7 miliona dinara (31 hiljada evra).
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
METALI
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
PEKING - Kineska agencija za gospodarsko planiranje (NDRC) najavila je u četvrtak da će "u prikladnom trenutku" prodati dio državnih rezervi bakra, aluminija i cinka kako bi obuzdala snažan skok njihovih cijena.
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
RAST
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
ZAGREB - Nagradu za najbolji obveznički fond dobio je PBZ D-START, a fond menadžerica Ozana Peršić iz PBZ Investa je kazala kako je sretna što je to priznanje dobio fond koji od svog pokretanja 2005. godine svake godine bilježi pozitivan prinos uz niske oscilacije cijene udjela.
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZATOVRENI FOND
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je donijelo rješenje o osnivanju zatvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom kombinirane investicijske strategije CRO Value Fond, kojim će upravljati društvo Maverick Wealth Management iz Zagreba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE