GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Njemačkoj, božićni sajmovi i zatvoreni i otvoreni

U Njemačkoj, božićni sajmovi i zatvoreni i otvoreni
SAJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Umjetni snijeg, kuhano vino, palačinke i božićna glazba: sajmovi u Njemačkoj su otkazani zbog pandemije koronavirusa ali neki su se dosjetili rješenju - 'drive in'.

Kad padne noć, 'drive-in' u Landshutu privlači desetke automobila koji na toplome čekaju da im zaposlenik s maskom i nezaobilaznom crvenom kapicom dođe do prozora i uruči meni na kojem su palačinke, kobasice ili pečeni kesteni.

"Inspirirali su nas restorani brze hrane", kaže Patrick Schmidt (31), organizator sajma i vlasnik restorana Zollhaus Landshut. "Želimo donekle stvoriti ugođaj Božića, bez obzira što je to ove godine kompliciranije".

Njemu sajam pomaže da nekako prođe kroz "teško razdoblje".

Od početka studenoga, restorani i barovi u Njemačkoj su zatvoreni kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Dopuštena je samo prodaja hrane koja se uzima za van.

Restrikcije, koje su produžene do početka siječnja, nisu poštedjele ni oko 3000 božićnih sajmova koji se organiziraju svake godine. Što je golemi gubitak za većinu velikih njemačkih gradova gdje su oni otkazani zbog pandemije.

Ti sajmovi u Njemačkoj su institucija: oko 160 milijuna ljudi posjeti ih svake godine, i potroši prosječno 18 eura, pokazuju službeni podaci.

Ta tradicija proširila se iz Njemačke i danas se božićni sajmovi organiziraju širom svijeta.

I kako božićni duh ne bi bio uništen, u čitavoj zemlji cvjetaju ideje.

U Berlinu, četvrt Charlottenburg-Wilmersdorf pokušava postaviti manje štandova na više lokacija, s time da se hrana i piće ne smiju konzumirati na licu mjesta.

Također otkazan, božićni sajam u Nuernbergu, poznat širom svijeta, organizirao je virtualno otvaranje. I na sjeverozapadu u gradu Kalkar posjetitelji su dobili 'drive-in'.

Onaj u Landshutu završio je na naslovnicama i privlači brojne posjetitelje.

"U subotu, imali smo 500 automobila", zadovoljan je ipak Patrick Schmidt. Kuhano vino nije jedno što privlači posjetitelje.

"Tu sam da poduprem restorane jer mi nedostaju", rekao je Markus Renneke (55), koji je došao sa ženom. "Osim toga, mislim da je to odlična ideja".

I Sandra sa svojom kćeri tinejdžericom došla je nešto pojesti i ne smeta joj što je morala čekati.

"Treba malo pričekati, nedostaju štandovi koji prodaju nešto drugo osim hrane, ali nema veze", kaže ona.

Tagovi: božićni sajmovi, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE