GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Budvi ove godine očekuju milion turista

U Budvi ove godine očekuju milion turista
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2013 / 13:21
Autor: SEEbiz
BUDVA - Na budvanskoj rivijeri ove godine se očekuje oko milion turista koji bi trebalo da ostvare više od 3,5 miliona noćenja, saopštio je predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.
On je agenciji MINA-business kazao da nije potrebno činiti velike napore da se Budva napuni turistima u julu i avgustu, ali cilj je da se sezona produži.

"Cilj kojem težimo u Budvi nije dalek, a riječ je o tome da turistička sezona na budvanskoj rivijeri traje čitave godine", rekao je Rađenović.

U Opštini, kako je dodao, teže da veliki broj manifestacija, koje organizuju institucije kulture i Turistička organizacija Budve, budu organizovane kada nije glavna sezona, kako bi na taj način dali doprinos produženju sezone.

"Drugi aspekt je izrada strateškog plana o definisanju razvoja onih djelatnosti koje bi dale željeni doprinos. Mislim na razvoj sportskog turizma, a pogotovo tenisa i na drugoj strani, razvoj kongresnog turizma", naveo je Rađenović.

On je podsjetio da na budvanskoj rivijeri ima oko 100 manjih i većih hotela. Trenutno se grade savremeni hoteli Budva u Budvi i Kristal rivijera u Petrovcu, čime će se povećati hotelski kapaciteti.

Govoreći o pripremama za ovogodišnju turističku sezonu, Rađenović je ocijenio da je to trenutno najznačajniji posao jer kvalitetna priprema predstavlja stvaranje povoljnog ambijenta za goste, ali i građane Budve koji žive od turizma.

On je najavio da će biti značajno smanjen broj privremenih objekata, a njihovi vlasnici moraće da se registruju kod nadležnog organa, imaće prvi put fiskalne kase, kako bi državi plaćali porez.

Tagovi: Budva, crnogorski turizam, Lazar Rađenović
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
ŠANGAJ - Azijski su indeksi u četvrtak imale pomiješanu izvedbu, a kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom.
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
HRANA
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
ZAGREB - Iz Ministarstva poljoprivrede u srijedu su, reagirajući na tvrdnje SDP-a o "kaotičnom stanju" državnih kontrola, poručili da su sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača jedan od temeljnih prioriteta Ministarstva i Vlade te da je u mandatu ove Vlade uspostavljen siguran i funkcionalan sustav u području sigurnosti hrane, unatoč „kaotičnom stanju“ koje je vladalo prije njezinog dolaska.
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
BRODARSKO TRŽIŠTE
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
ZAGREB - Svi koji ovih dana naručuju robu iz Kine mogli bi se itekako načekati zbog poremećaja na globalnom brodarskom tržištu.
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Samo jedan milijunaš dovoljno govori o padu intenziteta trgovine na Zagrebačkoj burzi.
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
HANFA
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
ZAGREB - Porastao je broj izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora - od ukupno 96 izdavatelja koji su predali godišnji izvještaj za 2020. godinu, njih 80 posto ima pozitivno mišljenje revizora, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE