GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turizam u Zagorju premašio rekordnu 2019. godinu

Turizam u Zagorju premašio rekordnu 2019. godinu
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2022 / 17:57
Autor: SEEbiz / H
KRAPINA - Ovogodišnji turistički rezultati u Krapinsko-zagorskoj županiji u nekim su segmentima premašili rekordnu 2019. godinu, naglašeno je u ponedjeljak na novinskoj konferenciji u Krapini, na kojoj je župan Željko Kolar rekao da je to dokaz da je Zagorje najjača kontinentalna destinacija u Hrvatskoj.

Zaključno s 21. kolovoza ove godine ostvareno je 116.867 turističkih dolazaka, što je u odnosu na isto razdoblje lani 21,6 posto bolji rezultat, a u usporedbi s 2019. godinom 1,05 posto bolji, istaknula je voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

„S jučerašnjim danom ostvarena su 247.844 noćenja. Ako to uspoređujemo s istim razdobljem u 2021. godini, tada smo na 29,37 posto više ostvarenih noćenja, a u usporedbi s 2019. smo 1,25 posto bolji nego u istom razdoblju te godine”, izjavila je Škrinjar.

„Kod stranih gostiju, indeks noćenja iznosi 174,67, odnosno porast nam je 74,67 posto, a u odnosu na 2019. smo bolji za 3,44 posto. Kod domaćih gostiju bolji smo za 3,81 posto, a u uspoređujući s 2019., smo na 99,25 posto, dakle trunčica nam fali da smo izjednačeni”, rekla je Škrinjar.

Voditeljica Ureda TZ naglasila je da su i dalje najbrojniji strani gosti Slovenci, koji su ostvarili 35.197 noćenja, što je porast od 1,33 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Slijede Poljaci s 17.923 noćenja, odnosno 9,12 posto više nego 2019., a broj noćenja čeških turista u porastu je 88 posto.

„Nizozemci su ostarili mali broj noćenja, svega 6.530, ali je to porast 212,89 posto u odnosu na 2019.”, kazala je Škrinjar, dodavši da se struktura top 10 tržišta mijenja te da raste interes gostiju iz sjevernih zemalja.

Župan Kolar rekao je da je riječ o sjajnim turističkim rezultatima koji su, naglasio je, dokaz kvalitete ponude zagorskog turizma.

„Kvaliteta i ponuda te raznolikost sadržaja doveli su do toga da su nam manifestacije posjećenije nego ikad dosad. S druge strane, još je jedan dodatan iskorak napravljen na kvaliteti usluge i to je, s novim brendiranjem u gotovo svim turističkim zajednicama, polučilo tako sjajan rezultat”, kazao je župan dodavši da očekuje da će se turizam u Zagorju nastaviti razvijati istim tempom.

Foto: TZ Biser Zagorja

Tagovi: turizam u Zagorju, zagorski turizam, Sanja Škrinjar, Krapinsko zagorska županija, Željko Kolar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE