GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tržište kriptovaluta se konsolidiralo, bitcoin u usponu

Tržište kriptovaluta se konsolidiralo, bitcoin u usponu
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
ANALIZA - Bitcoin je jutros porekoračio razhinu od 21.500 dolara, što je njegova najviša vrijednost u gotovo mjesec dana.

Tržište kriptovaluta konsolidiralo se posljednja dva tjedna. Podsjetimo, bitcoin je sredinom lipnja doživio konkretan pad, kada je s oko 27.000 eura pao na oko 17.000 eura, a konkretne padove cijena u istom razdoblju doživjele su i druge kriptovalute. Trenutačno se bitcoinom trguje oko cijene od 19.900 eura, čini se da je pronašao i lokalnu bazu trgovanja po ovoj cijeni. Kao druga najveća kriptovaluta, Ethereum se trguje po cijeni od 1.140 eura i održao se nešto bolje od Bitcoina u posljednja dva tjedna.

Makroekonomski uvjeti i dalje su nepovoljni za tržišta rizičnog kapitala, a kao rezultat toga tržište kriptovaluta, slično burzi, ima silazni trend cijena. U takvoj situaciji najpametnije je na tržištu kriptovaluta pratiti kretanje cijene bitcoina koji je u prošlosti bio vodeći indikator u preokretu primarnog trenda. Ne treba očekivati značajnije poboljšanje na tržištu dok bitcoin ne pokaže znakove snage. Cjenovno najvažnija kriptovaluta ima najgore tromjesečje u povijesti svog postojanja. Obično medvjeđi trendovi imaju kratkoročna povećanja cijena, u drugom kvartalu 2022. bitcoin ni to nije uspio.

Solana je objavila da razvija vlastiti mobilni telefon u suradnji s OSOM-om, vodećom tvrtkom za razvoj Android sustava. Trenutačno mobilno iskustvo za korisnike blockchaina i kriptovaluta dosta je loše, pa se spomenuti projekt čini kao korak u dobrom smjeru. Solana razvija takozvani Solana Mobile Stack, okvir za Android koji programerima omogućuje stvaranje bogatih mobilnih iskustava za aplikacije na Solani, kao i stvaranje "sigurnog elementa" za upravljanje privatnim ključevima. Prema trenutnim informacijama mobitel bi svjetlo dana trebao ugledati 2023. godine. Bit će to prvi proizvod takve vrste koji je izgrađen s naglaskom na blockchainu i korištenju kriptovaluta.

Meta, bivši Facebook, najavio je da će implementirati galeriju za digitalne zbirke. Ideja je da će korisnici moći prikazati vlastite NFT-ove na svom profilu. U početku će Facebook podržavati ethereum i polygon blockchaine, au izradi je i podrška za salona i flow. Zuckerberg je rekao da će Meta aktivno razvijati vlastite NFT-ove proširene stvarnosti ili 3D NFT-ove koje će korisnici moći koristiti u svojim Instagram pričama

Tagovi: tržište kriptovaluta, kriptovalute, Solana Mobile Stack, bitcoin, solana, ethereum
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE