GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tržište kriptovaluta se konsolidiralo, bitcoin u usponu

Tržište kriptovaluta se konsolidiralo, bitcoin u usponu
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
ANALIZA - Bitcoin je jutros porekoračio razhinu od 21.500 dolara, što je njegova najviša vrijednost u gotovo mjesec dana.

Tržište kriptovaluta konsolidiralo se posljednja dva tjedna. Podsjetimo, bitcoin je sredinom lipnja doživio konkretan pad, kada je s oko 27.000 eura pao na oko 17.000 eura, a konkretne padove cijena u istom razdoblju doživjele su i druge kriptovalute. Trenutačno se bitcoinom trguje oko cijene od 19.900 eura, čini se da je pronašao i lokalnu bazu trgovanja po ovoj cijeni. Kao druga najveća kriptovaluta, Ethereum se trguje po cijeni od 1.140 eura i održao se nešto bolje od Bitcoina u posljednja dva tjedna.

Makroekonomski uvjeti i dalje su nepovoljni za tržišta rizičnog kapitala, a kao rezultat toga tržište kriptovaluta, slično burzi, ima silazni trend cijena. U takvoj situaciji najpametnije je na tržištu kriptovaluta pratiti kretanje cijene bitcoina koji je u prošlosti bio vodeći indikator u preokretu primarnog trenda. Ne treba očekivati značajnije poboljšanje na tržištu dok bitcoin ne pokaže znakove snage. Cjenovno najvažnija kriptovaluta ima najgore tromjesečje u povijesti svog postojanja. Obično medvjeđi trendovi imaju kratkoročna povećanja cijena, u drugom kvartalu 2022. bitcoin ni to nije uspio.

Solana je objavila da razvija vlastiti mobilni telefon u suradnji s OSOM-om, vodećom tvrtkom za razvoj Android sustava. Trenutačno mobilno iskustvo za korisnike blockchaina i kriptovaluta dosta je loše, pa se spomenuti projekt čini kao korak u dobrom smjeru. Solana razvija takozvani Solana Mobile Stack, okvir za Android koji programerima omogućuje stvaranje bogatih mobilnih iskustava za aplikacije na Solani, kao i stvaranje "sigurnog elementa" za upravljanje privatnim ključevima. Prema trenutnim informacijama mobitel bi svjetlo dana trebao ugledati 2023. godine. Bit će to prvi proizvod takve vrste koji je izgrađen s naglaskom na blockchainu i korištenju kriptovaluta.

Meta, bivši Facebook, najavio je da će implementirati galeriju za digitalne zbirke. Ideja je da će korisnici moći prikazati vlastite NFT-ove na svom profilu. U početku će Facebook podržavati ethereum i polygon blockchaine, au izradi je i podrška za salona i flow. Zuckerberg je rekao da će Meta aktivno razvijati vlastite NFT-ove proširene stvarnosti ili 3D NFT-ove koje će korisnici moći koristiti u svojim Instagram pričama

Tagovi: tržište kriptovaluta, kriptovalute, Solana Mobile Stack, bitcoin, solana, ethereum
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE