GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triumph gubitnik sedmice sa osetnim padom od 6,35%

Triumph gubitnik sedmice sa osetnim padom od 6,35%
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2012 / 11:53
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u minusu. Od 15 fondova, sedam fondova nedelju završava u plusu dok ih osam završava u minusu.
Najviše su dobili ulagači u Ilirika Gold investicionom fondu sa nedeljnim prinosom od 2.01 odsto, dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond Triumph koji je osetno pao za - 6.35 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine uglavnom negativno. Dva fonda su u plusu dok je pet u minusu. Ilirika Gold je porastao za 2.01 odsto a sledi mu Ilirika Dynamic sa 0,27 odsto. Triumph je na nedeljnom nivou izgubio -6.35 odsto, Fima ProActive -2.44 odsto, Kombank Infond -0.49 odsto, Raiffeisen World -0.32 odsto i Ilirika Global sa padom od -0.04 odsto.

Jedan fond očuvanja vrednosti imovine je u minusu dok su četvoro u plusu. Citadel Novčani je na nedeljnom nivou pao za -0.36 odsto a na pozitivnoj strani su se našli Erste Euro Cash sa 0.25 odsto, Raiffeisen Cash 0.22 odsto, Erste Cash je porastao 0.21 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.16 odsto.

Dva balansirana fonda beleže negativne rezultate i u nedelju dana su pali za nešto manje od pola procenta. Triumph Balance je izgubio -0.37 odsto a Ilirika Plus -0.10 odsto. Na drugoj strani imamo rast Erste Euro Balanced 35 od 0.22 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje povećana za 0.12 odsto. Na dan 05.09.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,932,997,032.01 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Raiffeisen Cash, dok je najveći pad imao Ilirika Global.

Najveći rast

Ilirika Gold %2B2.01%

Ilirika Dynamic %2B0.51%

Najveći pad

Triumph -6.35%

Fima ProAktive -2.44%

www.investicioni-fondovi.com

Tagovi: Triumph, Ilirika Gold, Ilirika Dynamic, Kombank Infond, Raiffeisen World, Citadel Novčani, Ilirika Cash, Fima ProActive
PROČITAJ I OVO
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
FOREX
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
LONDON - Dolar je kliznuo u četvrtak na najniže razine u četiri tjedana prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pritisnut slabijim prinosima na američke obveznice budući da su investitori prilično uvjereni da će američka središnja banka dulje vrijeme zadržati niske kamatne stope.
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
NAUTIČARI
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
ZAGREB - Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.
Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
KONTEJNERI
Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
BERLIN - Većina robne razmjene između glavnih svjetskih tržišta odvija se morskim putem. I u velikoj većini slučajeva za to su potrebni kontejneri. Ali do njih je trenutno teško doći. Zašto?
Potpisan Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju pruge u Istri
PRUGA
Potpisan Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju pruge u Istri
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić potpisali su danas Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju željezničke pruge R101 od državne granice sa Slovenijom, preko Buzeta do Pule.
Grčka će ukinuti jednotjednu izolaciju za cijepljene ili negativne turiste iz EU-a
POTEZI
Grčka će ukinuti jednotjednu izolaciju za cijepljene ili negativne turiste iz EU-a
ATENA - Grčka planira u ponedjeljak ukinuti jednotjednu izolaciju za turiste iz Europske unije, ako imaju negativan PCR test na covid-19 ili su u potpunosti cijepljeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE