GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav u 2021. planira povećanje ukupne premije i dobiti

Triglav u 2021. planira povećanje ukupne premije i dobiti
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2020 / 19:19
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Grupa Triglav, temeljem odabranog vjerovatnog scenarija za poslovno okruženje 2021. godine, planira povećati opseg konsolidirane bruto zaračunate premije između 1,2 i 1,3 milijarde eura i dobit prije oporezivanja od 85 do 95 milijuna eura.

Kombinirani omjer Grupe planiran je ispod 95 posto, što je u donjem (povoljnom) dijelu prosječne strateške ciljne vrijednosti, koja iznosi oko 95 posto. Planirana operacija izvest će se u teškim i konkurentnim tržišnim uvjetima i pod utjecajem epidemioloških uvjeta na globalnom nivou čiji je opseg još uvijek neizvjestan, a na financijskim tržištima u uvjetima niskih / negativnih kamatnih stopa.

U razvojnim aktivnostima Triglav će biti orijentiran na ostvarenje svoje vizije, kroz fokus klijenta na dinamičan razvoj novih načina poslovanja koji se temelje na odgovornom dugoročnom razvoju Grupe, a istodobno profitabilno i sigurno poslovanje.

Grupa Triglav i dalje je strateški usmjerena na postizanje dugoročne, stabilne ekonomske profitabilnosti i povećanje vrijednosti Grupe, istodobno ispunjavajući svoju misiju izgradnje sigurne budućnosti za sve dionike.

S naglaskom na kupce i njihove potrebe, Grupa će nastaviti provoditi razvojne aktivnosti za postizanje visokokvalitetnih usluga, tehnološki naprednih prodajnih procesa i učinkovitije prodajne mreže, u skladu s višekanalnim pristupom komunikaciji s kupcima.

Grupa planira povećati opseg premija, što će, uz ostale činioce, utjecati na poslovanje u segmentu šteta. U slučaju masovnih štetnih događaja očekuju se slični trendovi kao i proteklih godina, zbog kojih pažljivo održava odabranu zaštitu od reosiguranja.

I u 2021. naglasak će biti na isplativosti. Grupa će nastaviti racionalizirati troškove koji nisu izravno povezani sa stjecanjem osiguranja, očekujući istovremeno povećanje troškova povezanih s ulaganjima u informacijsku tehnologiju i aktivnostima vezanim uz daljnju digitalnu transformaciju Grupe. Na temelju tih temelja i uz disciplinirano preuzimanje rizika od osiguranja, Triglav planira održati profitabilnost osiguravajućeg dijela poslovanja na svim tržištima.

Investicione politike Grupe Triglav ostaju nepromijenjene, a cilj im je postići visoku kreditnu ocjenu cjelokupnog investicijskog portfelja. U području upravljanja imovinom slijedit će strateški smjer povećanja obujma imovine prodajom postojeće štednje i proizvoda osiguranja te jačanjem sredstava investicijskih fondova kojima upravlja kćerka tvrtka Triglav Skladi. A 2021. godine cilj je zadržati visoku kreditnu ocjenu, koju su dali S&P Global Ratings i A.M.Best.

- Procjenjujemo da je Grupa financijski stabilna, pouzdano upravlja rizicima, posluje profitabilno te se postepeno i uspješno digitalno transformira. Što se tiče poslovnog rezultata, za iduću godinu, prema predviđenom vjerovatnom scenariju i predviđenim uvjetima, planiramo da on bude od 85 do 95 milijuna eura, rekao je Andrej Slapar, predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav.

Tagovi: Triglav, Zavarovalnica Triglav, Andrej Slapar
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE