GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav: Rast premije u prošloj godini od 4%

Triglav: Rast premije u prošloj godini od 4%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2016 / 14:22
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Osiguravateljna grupa Triglav objavila je preko internetskih stranica Ljubljanske burze da je u prošloj godini poslovala sukladno strateškim smjernicama koje se temelje na profitabilnosti i sigurnosti poslovanja te očuvanju financijske stabilnosti.
Na slovenskom tržištu Triglav se fokusirao na zdravstvena i mirovinska osiguranja i preuzeo je Skupnu pokojninsku družbu, drugog najvećeg ponuđača dobrovoljnih mirovinskih osiguranja na slovenskom tržištu.

Poslovanje u prošloj godini obilježili su također rast premije na svim inozemnim tržištima, izostanak velikih štetnih događaja i nepovoljno okruženje na tržištima kapitala.

Grupa Triglav je u 2015. zaračunala 919,1 milijun eura osiguravateljne i reosiguravateljne premije. To je 4 posto više od plana i tri posto više nego prethodne godine.

Matično osiguravajuće društvo zaračunalo je lani premiju od 586,3 milijuna eura (jedan posto manje nego 2014.).

Obračunate štete na razini grupe bile su tri posto manje nego 2014. I iznose 594,8 milijuna eura, a na razini matičnog društva 7 posto manje te iznose 390,6 milijuna eura.

Bruto obrtni troškovi grupe su na razini prethodne godine,, 231,6 milijuna eura, dok je matično društvo smanjilo troškove jedan posto, na 161 milijun eura.

Dobit grupe prije oporezivanja iznosi 102,5 milijuna eura, što je 2 posto bolji rezultat u usporedbi s prethodnom godinom, dok je neto dobit povećana za 4 posto, na 88,9 milijuna eura.

Matično društvo Triglav je 2015. zaključilo sa 68,4 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 19 posto bolji rezultat u usporedbi s prethodnom godinom.

Povrat na kapitala za grupu iznosi 12,8 posto, a za matično društvo 10,9 posto.


Tagovi: Triglav, Zavarovalnica Triglav, ukupna premija, Andrej Slapar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE