GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav prodao svoju češku kompaniju

Triglav prodao svoju češku kompaniju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2014 / 16:01
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Triglav INT, koji upravlja zavisnim društvima Zavarovalnice Triglav u inozemstvu, je sa društvom VIGO Finance iz Praga potpisao dogovor u kojem su definisani najbitnije elementi i uslovi za prodaju zavisnog društva Triglav pojišt`ovna, Brno.
Predviđa se da će prodaja biti završena do svibnja 2015. Odluka je u suglasnosti sa strategijom Triglava, koji svoje aktivnosti usmjerava u povećanje vrijednosti Grupe i efektivno upravljanje društava unutar Triglav grupe.

Zavarovalnica Triglav ocjenjuje da sa vidika utjecaja na poslovanje Grupe, prodaja društva Triglav pojišt`ovna, Brno neće imati veći utjecaj.

"Triglav grupa, u suglasnosti sa obnovljenom strategijom do 2017. godine, svoje djelovanje usmjerava na ciljna tržišta jugoistočne Europe, gdje planiramo dalji rast i razvoj. Poštovat ćemo mogućnosti pojedinih tržišta osiguranja u regiji i proučavati mogućnosti za dalji porast tržišnih udjela i to kako organski tako i s potencijalnim preuzimanjem izabranih konkurenata. I dalje ćemo dosljedno provoditi optimizaciju poslovanja Grupe, djelovati u smijeru veće homogeniziranosti Grupe i aktivno se truditi za povećanje njene vrijednosti", kazao je predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Triglav pojišt'ovna Brno je manje imovinsko osiguravajuće društvo u Češkoj, koje je u vlasništvu holding društva Triglav i trenutno je jedno od devet osiguravajućih odnosno reosiguravajućih zavisnih društava Triglav grupe.

U kapitalu, odnosno bilansijskoj sumi sredstava Grupe, ovo društvo ima manje od 1,5 postotni udjel. U polugodištu 2014. Triglav pojišt'ovna je postigla 1,1 postotni tržišni udio i zauzela je jedanaesto mjesto među imovinskim osiguravajućim društvima na češkom tržištu osiguranja.

Tagovi: Triglav, Andrej Slapar, Triglav pojišt`ovna, VIGO Finance
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE