GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav pregovara o preuzimanju DDOR-a

Triglav pregovara o preuzimanju DDOR-a
PREGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2014 / 08:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Uprava Triglav osiguranja je s talijanskom grupom Unipol-Sai nedavno ušla u pregovore o kupnji srpskog osiguravatelja DDOR, koji se suočava sa oštrim padom premije i za koga su se u Triglovu u prošlosti više puta interesirali, piše ljubljanski Dnevnik.
Nakon što je Triglav, uprkos najboljoj datoj ponudi ispao iz borbe za kupnju hrvatskog Croatia osiguranja, prema neslužbenim informacijama u najvećem slovenskom osiguravatelju su se počeli pripremati za preuzimanje srpskog DDOR-a. Prema navodima izvora ovog lista, uprava Triglava pod vodstvom Andreja Slapara je obavila prve pregovore s predstavnicima talijanske osiguravateljske grupe Unipol-Sai, pod čijim je vlasništvom treća najveća srpska osiguravajuća kuća.

Cilj je rast i razvoj grupe na tržištima nekadašnje zajedničke države. Pregovori su do sada bili samo u početnoj fazi, a ozbiljno bi trebali početi u veljači ili ožujku.

Ove informacije u Triglavu nisu željeli komentirati. Rekli su samo da su u strategiji do 2017. godine, zadali rast i razvoj grupe Triglav na tržištima nekadašnje zajedničke države.

Dnevnik navodi da Triglav u Srbiji cilja na najmanje 10-postotni tržišni udio, dok trenutno ovladava sa oko tri posto. DDOR prema posljednjim podacima u Srbiji drži 13-14 posto tržišnog udjela, dok je još prije šest godina vladao trećinom tržišta.

Preuzimanje DDOR bi za Triglav bilo znatno manji financijski zalogaj nego kupnja većinskog udjela najvećeg hrvatskog osiguravatelja, za kojeg je rovinjska Adris Grupa izdvojila oko 230 milijuna eura (120 milijuna eura za kupnju 39-postotnog vlasničkog udjela i 110 milijuna za dokapitalizaciju). Srpski osiguravatelj se procjenjuje na iznos od 40 do 80 milijuna eura, ali je talijanska grupacija Fondiaria-SAI prije više od šest godina za nju platila više od 260 milijuna eura.

Tada je osiguravatelja prodavala srpska vlada, a značajan vlasnički udio imali su Maksima Golding i grupa Publikum Deana Čendaka i Zvoneta Taljata.
Tagovi: DDOR, Triglav, Unipol-Sai, Andrej Slapar, Croatia osiguranje, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE