GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav: Neto dobit u devet mjeseci smanjena 34%

Triglav: Neto dobit u devet mjeseci smanjena 34%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2016 / 08:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvih devet mjeseci ove godine završila period s neto dobiti u visini od 54 milijuna eura što je 34 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje (matično društvo 48 milijuna eura).
U prvih devet mjeseci fakturirano je 721 milijun eura konsolidirane bruto premije osiguranja i suosiguranja, što je 2 milijuna eura više nego u istom periodu prošle godine (odnosno 2 % više, ako se pri  usporedbi uzme u obzir i prošlogodišnja prodaja češkog osiguranja).

Premije osiguranja imovine su se povećale za 1 %, dok je pri uzimanju u obzir prodaje češkog osiguranja, njihov rast iznosio 3 %.

U Sloveniji je Grupa Triglav ukupno fakturirala 0,3 % više premija nego u istom periodu prošle godine, što je na razini rasta cjelokupnog slovenskog tržišta.

Na tržištima izvan Slovenije prosječan rast premija Grupe Triglav u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je u odnosu na isti period prošle godine 9 %.

U usporedbi s prošlom godinom na ovogodišnje su poslovanje Grupe Triglav na području osiguranja utjecali masovni štetni događaji, a prvenstveno ljetne oluje s gradom te aprilski mraz i lokalne poplave u Sloveniji.

Predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je izjavio da je zadovoljan ovogodišnjim poslovanjem i to kako s postignutom profitabilnošću tako i sa sačuvanom finansijskom stabilnošću Triglav grupe.

"Mi smo slovensko društvo sa najvišim kreditnim rejtingom u državi, jer su nam ove godine dvije rejting agencije - S&P Global Ratings i A.M. Best – povisile rejtinge iz »A-« na »A«, a rejtingom imaju i stabilnu srednjoročnu prognozu", istakao je Slapar.

Triglav Osiguranje Sarajevo je, u usporedbi sa istim periodom prošle godine, u prvih devet mjeseci 2016. godine ostvarilo rast od 10% fakturirane bruto premije osiguranja (15,9 miliona eura). Veći rast premije Društvo je ostvarilo u segmentu životnih osiguranja - 26% više premije nego prošle godine. Obim premije pri osiguranju automobilske odgovornosti se povećao za 8%.

Posljedično je Društvo popravilo svoj položaj na tržištu Federacije BiH u usporedbi sa istim periodom prošle godine.

"Nastavljamo sa aktivnim nastupom na tržištu, jačanjem učinkovitosti prodajne mreže i oblikovanjem usluga prema potrebama osiguranika. Primjer koji ide u tom pravcu je fobrovoljno zdravstveno osiguranje za vanbolničko liječenje koje obezbjeđuje visok standard zdravstvenih usluga, dijagnostiku i liječenje te asistenciju pri izboru ljekara i ugovaranju usluge", izjavio je Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav Osiguranja Sarajevo.

Na kraju prvih devet mjeseci ove godine Triglav osiguranje Banja Luka je fakturiralo 7.486.091 KM bruto premije (3,8 milijuna eura). U promatranom periodu likvidirane štete iznose 3.122.344 KM (1,5 milijuna eura) . Društvo je u prvih devet mjeseci ove godine nastavilo dobro poslovanje u osnovnoj djelatnosti, što pokazuje poboljšanje kombiniranog količnika.

„Za nas, kao članicu najveće osiguravajuće i finansijske grupe u regiji Adria, najveći izazov je prilagođavanje evropskih standarda, po kojima mi radimo, sa kretanjima na tržištu Republike Srpske", izjavio je Matej Žlajpah, direktor Triglav osiguranja Banja Luka.

Tagovi: Triglav, osiguravatelji, Triglav Grupa, Andrej Slapar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE