GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav: Cilj je do 2017. ostvariti povrat na kapital od 10%

Triglav: Cilj je do 2017. ostvariti povrat na kapital od 10%
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2013 / 10:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Strateška orijentacija Grupe Triglav za period do 2017. godine je usmjerenost na profitabilnost poslovanja i povećanje vrijednosti grupe Triglav, usredotočenost na klijenta, jednostavnost i ekonomičnost poslovnih procesa te osiguranje odgovarajuće kadrovske strukture, dosezanje rasta i profitabilnosti na ključnim tržištima te efikasno upravljanje društvom u Triglav grupi.
Do 2017. godine Grupa Triglav planira povrat na kapital (ROE) veći od 10 posto i kombiniran količnik u visini oko 95 posto.

Izvor rasta profitabilnosti su visokokonkurentne i kvalitetne usluge, efikasno ovladavanje rizicima i financijska stabilnost Grupe, čime bi se jedna od vodećih osiguravateljsko-finansijskih grupa u jugoistočnoj Europi sačuvala visoku bonitetnu ocjenu priznate  bonitetne agencije, naveli su u priopćenju iz Triglava nakon sjednice Nazornodg odbora u petak.

- Uz osvježenu i razvojno usmjerenu strategiju poslovanja do 2017. godine, grupa Triglav osigurava konsolidaciju i jača svoj položaj kao jedne o vodećih osiguravateljsko-finansijskih grupa u regiji, komentirao je poslovanje predsjednik Nadzornog odbora Matej Runjak.

Grupa Triglav planira daljnji rast i razvoj grupe na ciljnim tržištima u regiji jugoistočne Europe, na slovenskom tržištu će se usredotočiti na profitabilnost i očuvanje najvećeg tržišnog udjela. S namjerom produbljivanja slovenskog tržišta i nastavljanja razvoja Grupa Triglav će posebnu pažnju posvetiti zdravstvenim i mirovinskim osiguranjima.

- Naše poslovanje u periodu do 2017. godine će biti fokirano na našu osnovnu djelatnost, s naglaskom na profitabilnost i sigurnost poslovanja, rekao je predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar, izvještava Delo.

Grupa Triglav je u devet mjeseci 2013. godine ostvarila 702,8 milijuna eura bruto premije, što je za četiri posto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu. Bruto opremija matičnog društva je iznosila 478,2 milijuna eura.
Tagovi: Triglav, Andrej Slapar, Matej Runjak, ROE, povrat na kapital
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE