GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri mjere za korištenje novca iz vinske omotnice

Tri mjere za korištenje novca iz vinske omotnice
VINARSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2013 / 18:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vijeće za praćenje i unapređenje stanja u vinogradarstvu i vinarstvu održalo je danas prvu sjednicu na kojoj se raspravljalo u aktualnoj problematici u sektoru, a ministar Tihomir Jakovina izvijestio je o svim aktivnostima koje je Ministarstvo poduzelo prema Europskoj komisiji vezano za zaštitu vina te druga otvorena pitanja iz područja vinarstva i vinogradarstva.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prezentirali su članovima Vijeća Nacionalni program za vino u razdoblju od 2014. do 2018. godine, kojim su detaljno razrađene predložene mjere putem kojih će se nakon ulazaka u EU moći koristiti vinska omotnica u iznosu od 11,8 milijuna eura godišnje, izvijestili su iz tog ministarstva.

Nacionalnim programom predviđaju se tri mjere preko kojih će vinari i vinogradari moći koristiti sredstva iz vinske omotnice. Riječ je o mjerama promidžbe na trećim tržištima, investicija i marketinga vina te potpora za restrukturiranje i zamjenu vinograda, objasnio je ministar Jakovina. Dodao je kako je Nacionalni program usuglašen sa Europskom komisijom te bi se uskoro trebao uputiti prema Vladi RH.

Na vinarima i vinogradarima je da nakon usvajanja programa pripreme dobre projekte te iskoriste mogućnosti koje im se dodatno nude, dodao je Jakovina.

Ministarstvo poljoprivrede u Vijeće za praćenje i unapređenje stanja u vinogradarstvu imenovalo je svojih pet predstavnika (na čelu sa ministrom Jakovinom). Vijeće čine i dva predstavnika Hrvatske gospodarske komore te po jedan član Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Agronomskog fakulteta, Agrokor vina, Vinistre, Udruge dalmatinskih vinara, Đakovačkih vina, Udruge Graševina, Udruge vinara Plešivica te Vinari Pelješca.

Tagovi: vino, vinarstvo, vinska omotnica, Tihomir Jakovina, Vinistra, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE