GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tražene cijene nekretnina u Zagrebu u godini pale 3%

Tražene cijene nekretnina u Zagrebu u godini pale 3%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2015 / 13:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tražene cijene nekretnina na mjesečnoj razini u laganom su padu (-0,3%) dok su na godišnjoj razini u padu od 1,8%, pokazuje Indeksa cijena nekretnina kojeg izrađuje CentarNekretnina.
U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim, već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava.

Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu, u odnosu na prošli mjesec su u laganom padu (0,3%) dok su cijene nekretnina na Jadranu u porastu od 2,4%.

Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u lipnju 2015. u odnosu na svibanj niže su za 0,3%. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici niže su za 3,0% u odnosu na lipanj 2014. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u lipnju iznosila je 1.574 eura/m2, što je 0,3% manje nego u svibnju te 2,4% manje u odnosu na lipanj 2014. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u većini gradskih četvrti. Do porasta cijena u odnosu na prošlu godinu došlo je u gradskim četvrtima Medveščak (0,9%), Maksimir (2,4%) te na zapadu Novog Zagreba (3,5%). Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.021 euro/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.974 eura/m2.  Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u lipnju iznosi  1.148 eura/m2.  
 
Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (-3,0%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na svibanj cijene su više, i to za 2,4%.
Tražena cijena kuća na Jadranu, u lipnju je iznosila 1.596 eura/m2 što je 2,7% više nego prethodnog mjeseca, a 4,0% više u odnosu na lipanj 2014.
Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na svibanj nije se mijenjala, dok je na godišnjoj razini niža za 1,3% i iznosi 1.993 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje su cijene nekretnina očekivano najviše te Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. Prosječna cijena kvadrata vikendice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u lipnju je iznosila 2.567 eura/m2, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 2.180 eura/m2, dok je u Primorsko-goranskoj županiji prosječna tražena cijena apartmana u lipnju iznosila 2.173 eura/m2. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Istarskoj županiji s cijenom od 1.720 eura/m2 te Zadarskoj županiji s 1.754 eura/m2.
 
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na svibanj viša je za 5,0% i iznosi 1.628 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 4,2%.  Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, prosječna cijena stana u Splitu je u odnosu na svibanj niža za 0,3% i iznosi 2.184 eura/m2. U Rijeci je prosječna tražena cijena stana u lipnju iznosila 1.466 eura/m2, što je 0,4% više nego u svibnju, dok je u Zadru iznosila 1.926 eura/m2, odnosno 0,5% niže u odnosu na prethodni mjesec.
 

Tagovi: tražene cijene nekretnina, Zagreb, Jadran, Dubrovnik, Istra, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE