GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tražene cijene nekretnina u godini veće 3,8%

Tražene cijene nekretnina u godini veće 3,8%
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2015 / 11:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina kojeg izrađuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina na mjesečnoj razini rastu za 0,2%, dok su na godišnjoj razini više 3,8%.
U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim, već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava.

Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina i na Jadranu i u Zagrebu rastu u odnosu na prethodni mjesec, ali u Zagrebu rastu više.

Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u listopadu 2015. u odnosu na rujan više su za 0,4%. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici više su za 4,9% u odnosu na listopad 2014. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu iznosila je 1.604 eura/m2, što je isto kao i u rujnu te 2,3% više u odnosu na listopad 2014. godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su rasle u većini gradskih četvrti. Najveći porast zabilježile su cijene na Gornjem Gradu – Medveščaku, (3,8%) te u centru (3,1%). Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.113 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 2.011 eura/m2. Najniže cijene stanova i dalje su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u listopadu iznosi 1.103 eura/m2.

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu narasle su za 2,3%. Na mjesečnoj razini, u odnosu na rujan cijene su više za tek 0,1%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u listopadu je iznosila 1.614 eura/m2 što je isto kao i prethodnog mjeseca, a 4,1% više u odnosu na listopad 2014. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na rujan viša je za 0,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,6% i iznosi 2.011 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje su cijene nekretnina očekivano najviše te Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. Prosječna cijena kvadrata vikendice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u listopadu je iznosila 2.579 eura/m2, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 2.238 eura/m2, dok je u Primorsko-goranskoj županiji prosječna tražena cijena apartmana u listopadu iznosila 2.178 eura/m2. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.564 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.718 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na rujan viša je za 0,1% i iznosi 1.651 euro/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova viša je za 2,1%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, prosječna cijena stana u Splitu u odnosu na rujan viša je za 1,1%% te iznosi 2.247 eura/m2.

U Rijeci je prosječna tražena cijena stana u listopadu iznosila 1.490 eura/m2, što je isto kao i prethodni mjesec, dok je u Zadru iznosila 2.056 eura/m2, odnosno 1,2% više u odnosu na prethodni mjesec.

Tagovi: tražene cijene nekretnina, cijene nekretnina, tržište nekretnina, Centar Nekretnina
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE