GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomu Horvatinčića brani riječki odvjetnik Velimir Došen

Tomu Horvatinčića brani riječki odvjetnik Velimir Došen
ANGAŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2011 / 12:07
Autor: SEEbiz / Novi list
ŠIBENIK - Neslužbeno se doznaje da je poznati zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić osumnjičen za tešku tragediju na moru, angažirao riječko–zagrebačkog odvjetnika Velimira Došena da ga zastupa u ovom slučaju.
Informaciju je Novom listu potvrdio Došen rekavši da se sastao s zatvoru s Horvatinčićem. Kaže da je osumnjičeni zagrebački poduzetnik još u šoku i da ne može vjerovati da se sve to dogodilo, teško mu se sabrati i pričati o tragediji.  

– Izražava duboku bol i zamolio me da pokušamo pružiti svu pomoć obitelji žrtava. Odvjetnik napominje da je Horvatinčić već 25 godina nautičar, da poznaje cijeli Jadran i da je upravljao i brodovima od 35 metara te da se nikad nije našao u takvoj situaciji. Po onom što je čuo od klijenta on i žena koja je bila s njim na brodu su na sve načine pokušavali izbjeći tragediju i upozoriti ljude na jedrilici da ne kontrolira brod, ali na žalost nisu ga čuli...

Na pitanje o navigacijskom sustavu odvjetnik nam je potvrdio da su s Horvatinčićeva broda uzeti ključni instrumeniti za upravljanje i proslijeđeni na vještačenje. Odvjetnik podsjeća i na najnoviju nesreću trajekta u Jablancu koja pokazuje što se događa kad otkažu sustavi za upravljanje.

Došen odvjetnik smatra da pritvor nema nikakva smisla.

 – Realano mislimo da se tu može očekivati da se sadašnje zadržavanje produži u pritvor. U tom slučaju on će biti određen na mjesec dana, jer se uvijek tako odlučuje. No ne znači da će toliko trajati. Može to biti manje ili više, ovisno od osnove po kojoj bude određen, a oko toga se kako saznajemo sada ne slažu istražni sudac i tužitelji, kaže Došen.
Tagovi: Velimir Došen, Tomislav Horvatinčić
PROČITAJ I OVO
Rekordni priljev kapitala na tržište kriptovaluta
KRIPTOVALUTE
Rekordni priljev kapitala na tržište kriptovaluta
NEW YORK - Iako je pozitivni niz bitcoina prekinut, investitori i dalje ulažu velike svote u kriptovalute.
Čudo zvano GameStop: Mali investitori bacili na koljena velike fondovske igrače
KATAPULT
Čudo zvano GameStop: Mali investitori bacili na koljena velike fondovske igrače
NEE YORK - Dionice GameStopa prošle su godine u travnju vrijedile samo 2,80 dolara, a u srijedu su se mogle prodati za nevjerojatnih 340 dolara.
Grantham: Burzama prijeti jedan od najvećih lomova u povijesti
UPOZORENJE
Grantham: Burzama prijeti jedan od najvećih lomova u povijesti
NEW YORK - U Goldman Sachsu odbacuju tvrdnju da su burze jako precijenjene. S obzirom na prinose obveznica i cijenu novca, indeksi se i dalje trguju ispod povijesnog prosjeka, rekli su svojim klijentima.
Nastavak anemične trgovine na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
Nastavak anemične trgovine na Beogradskoj berzi
BEOGRAD – Pokazatelji o današnjem prometu na domaćem tržištu akcija i vrednostima indeksa Beogradske berze i dalje su tmurni.
Slovenija izdala 60-godišnje euroobveznice
OBVEZNICE
Slovenija izdala 60-godišnje euroobveznice
LJUBLJANA - Slovenija se u srijedu na međunarodnom financijskom tržištu zadužila za 500 milijuna eura putem državnih obveznica sa 60-godišnjim dospijećem, što je najduža ročnost do sada, objavilo je slovensko ministarstvo financija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE