GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tommy želio dodatnih 9,82% Hajduka, Lalovac ga odbio

Tommy želio dodatnih 9,82% Hajduka, Lalovac ga odbio
OSUJEĆEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2015 / 16:51
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
SPLIT - Moj je stav bio da je vrijednost Hajduka neprocjenjiva i da njegove dionice nisu za prodaju. Stoga smo ponudu odbili – odgovorio je Boris Lalovac, ministar financija, na pitanje zbog čega je na nedavnoj sjednici Nadzornog odbora Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) odbio ponudu Tommyja, trgovačkog lanca u vlasništvu Tomislava Mamića, za kupnju dionica Hajduka.

Naime, kako doznaje Slobodna Dalmacija, Tommy je 17. srpnja ove godine DAB-u, odnosno Mariji Hrebac, direktorici Agencije, uputio pismo namjere – ponudu za otkup 9,82 posto dionica (52.690 dionica) Hajduka u vlasništvu DAB-a po cijeni od 10.327.240 kuna.

"Ovim putem izražavamo zainteresiranost, te dostavljamo ponudu za otkup 52.690 dionica HNK Hajduk u vlasništvu DAB-a, što predstavlja 9,82 posto ukupnog broja dionica nominalne vrijednosti 26.350.000 kuna.

Prema izvještaju ovlaštenog revizora ('Kalibović i partneri', op.a.) o promjenama kapitala za godinu koja je završila 31. prosinca 2014. društva HNK Hajduk stanje kapitala iznosi 135.063.365 kuna, što znači da 9,82 posto dionica odnosi 13.263.222 kuna. S obzirom na trend poslovanja društva HNK Hajduk, koji niz godina posluje s gubitkom, te na daljnju neizvjesnost oko stanja i poslovanja Društva i rizike koje ovakvo potencijalno ulaganje donosi, spremni smo ponuditi cijenu u iznosu od 196 kuna po dionici, odnosno ukupno 10,327.240 kuna za 52.690 dionica (9,82 posto ukupnog broja izdanih dionica).

Ponuda vrijedi 30 dana od zaprimanja pisma namjere", navodi se, među ostalim, u pismu namjere koje je potpisao Ante Josić, predsjednik uprave Tommyja.

Tomislav Mamić je, inače, jedan od malih "velikih" dioničara Hajduka, s uloženih pet milijuna kuna, odnosno 10.000 dionica. Ujedno je i jedan od najvećih sponzora. Jako Andabak uložio je 14 milijuna kuna, Ivan Rimac nešto više, Dalekovod 10 milijuna kuna, a potom slijede Tommy, Ledo, Brodomerkur, Studenac, Kerum, Konstruktor, Zagrebmontaža sa po pet milijuna kuna, dok su Oramont i Nexe grupa bili uplatili po dva milijuna kuna. Mamić je u nekoliko navrata proteklih godina govorio o svojoj namjeri da pojača ulaganje u Hajduk i nudio suradnju s ostalim ulagačima, ali to nije bilo prošlo, jednako kao što i ovaj put DAB nije prihvatio njegovu ponudu za kupnju 9,82 posto dionica splitskoga kluba.

Ovom prilikom valja kazati kako DAB od Hajduka potražuje najmanje dva milijuna kamata na ime kredita Komercijalne banke od 26 milijuna kuna koje je preuzeo DAB i konvertirao u dionice kluba, ali Hajduk, na temelju sudske presude iz 2012., mora platiti dodatne kamate na kredit.

Tagovi: Tommy, Hajduk, Boris Lalovac, Tomislav Mamić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE