GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tijekom uskršnjeg vikenda ostvareno 140.000 turističkih noćenja

Tijekom uskršnjeg vikenda ostvareno 140.000 turističkih noćenja
NOĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 11:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je tijekom uskršnjih blagdana, odnosno u razdoblju od petka, 2. travnja do ponedjeljka, 5. travnja 2021. godine ostvareno više od 36.000 dolazaka i oko 140.000 noćenja.

Od toga su domaći turisti ostvarili više od 24.000 dolazaka i 64.000 noćenja, dok su strani turisti ostvarili oko 12.000 dolazaka i 75.000 noćenja.

„Obzirom na trenutne okolnosti i epidemiološku situaciju koja je i dalje vrlo nestabilna na nama najvažnijim turističkim tržištima, a putovanja ograničena, zadovoljni smo postignutim rezultatima produženog uskršnjeg vikenda. Iako nije riječ o brojkama na koje smo navikli u uobičajenim okolnostima, ovi rezultati daju određeni optimizam za glavni ljetni dio sezone“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako će turistički rezultati ponajviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji, pridržavanju epidemioloških mjera i percepciji naše zemlje kao sigurne turističke destinacije.

Tagovi: hrvatski turizam, Kristjan Staničić, Hrvatska turistička zajednica, strani turisti, njemački turisti, slovenski turisti
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE