GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Mirror: Britanci će uskoro moći putovati u Hrvatsku

The Mirror: Britanci će uskoro moći putovati u Hrvatsku
PUTOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 14:55
Autor: SEEbiz
LONDON - Renomirani britanski dnevni list The Mirror, kojeg mjesečno prati oko 32 milijuna čitatelja, objavio je članak u kojem se navodi kako će, nakon popuštanja putničkih restrikcija u UK-u, Hrvatska biti otvorena za britanske posjetitelje, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Darija Reić.

„Britanci su jako željni putovanja i samo je pitanje vremena kada će to ponovno i moći. Velika Britanija ima jednu od najuspješnijih stopa procjepljivanja, što je svakako obećavajući faktor za ponovno pokretanje međunarodnih putovanja, a pravovremene informacije o uvjetima ulaska u Hrvatsku, kao i kontinuirana komunikacija o svemu što Hrvatska čini kako bi ostala sigurna za turiste sigurno će utjecati na odluke mnogih pri odabiru upravo naših destinacija ovoga ljeta“, izjavila je Reić.

U članku se navodi kako bi Britanci uskoro mogli nesmetano putovati u Hrvatsku, ako ispune jedan od propisanih uvjeta, odnosno prilože dokaz o cijepljenju, negativnom PCR ili antigen testu ili potvrdu o oporavku od COVID-19 ne stariju od 180 dana. Uz to, u članku se navodi kako svi turisti prilikom ulaska u Hrvatsku moraju pokazati potvrdu rezerviranog smještaja i ispuniti online obrazac prije putovanja. Kako je naglašeno u tekstu, riječ je o novim pravilima prema kojima Hrvatsku mogu posjetiti i turisti iz zemalja koje nisu članice EU-a, a koja vrijede od 1. travnja.

Navedena pravila primjenjivat će se nakon što u Ujedinjenom Kraljevstvu popuste putničke restrikcije. Naime, u UK-u je trenutno na snazi mjera prema kojoj su međunarodna putovanja zabranjena, no očekuje se da će ograničenje popustiti nakon 17. svibnja. Autorica članka dodatno navodi kako, osim kratkotrajnog turističkog boravka, Britanci u Hrvatskoj mogu provesti i cijelu godinu, koristeći „vizu“ za digitalne nomade.

Dodajmo kako informacije o novim mjerama prilikom ulaska u Hrvatsku prenose i britanski The Independent, Express te travel platforme TTG Media i Travel Weekly.

Tagovi: The Mirror, britanski turisti, Darija Reić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Europska unija blokirala projekt pruge Budimpešta-Beograd
BLOKADA
Europska unija blokirala projekt pruge Budimpešta-Beograd
BRUXELLES - Europa je blokirala veliki projekt Aleksandra Vučića i Viktora Orbána, brzu prugu između Beograda i Budimpešte, piše Nova.rs.
Fed vjerojatno niti peti put uzastopno neće spustiti kamatne stope
SASTANAK
Fed vjerojatno niti peti put uzastopno neće spustiti kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Banke saveznih rezervi (Fed) danas počinje svoj drugi ovogodišnji sastanak.
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
REGULATIVA
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
PEKING - Kina je pooštrila regulativu tvrtkama za potrošačko financiranje, podižući ograničenje kapitala za nebankarske financijske tvrtke koje daju male osobne zajmove.
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
KAMATE
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
TOKYO - Japanska središnja banka povisila je kamatne stope u utorak prvi put od 2007., okončavši jedini svjetski režim negativnih stopa na prvim znakovima snažnog povećanja plaća ove godine.
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TOKIO - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su pala u utorak jer ulagači procjenjuju odluke središnje banke o monetarnoj politici Banke Japana i Banke rezervi Australije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE