GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tender za zakup Valdanosa naredne godine

Tender za zakup Valdanosa naredne godine
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2012 / 20:12
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Javni tender za davanje u dugoročni zakup vojno-turističkog kompleksa Valdanos Ulcinj biće raspisan u prvoj polovini naredne godine, saopšteno je iz Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, prenosi Mina biznis.
Iz Savjeta su kazali da je Tenderska komisija za turizam, imajući u vidu prethodne aktivnosti na valorizaciji Valdanosa i rezultate raspisivanja javnog poziva, ocijenila da je cjelishodnije da javni tender za davanje u dugoročni zakup tog lokaliteta bude raspisan u prvoj polovini naredne godine.

"Komisija je takođe imala u vidu kretanja na tržištu investicija uslovljena finansijskom krizom, u odnosu na kapitalnu vrijednost projekta valorizacije uvale Valdanos", rekli su agenciji Mina-business iz Savjeta.

Iz Savjeta su podsjetili da je projekat izdavanja u dugoročni zakup vojnoturističkog kompleksa Valdanos bio definisan prošlogodišnjim Planom privatizacije i da je tender bio objavljen 21. juna prošle godine.

„Rok za dostavljanje ponuda je istekao 19. septembra prošle godine i u predviđenom roku nije bilo dostavljenih ponuda. S tim u vezi, Tenderska komisija za turizam je tender proglasila neuspjelim", naveli su predstavnici Savjeta.

Oni su saopštili da je projekat valorizacije lokaliteta Valdanos uvršten i u Plan privatizacije za ovu godinu i stavljen u nadležnost Tenderskoj komisiji za turizam, kojoj su dijelom, pored projekata iz ranijeg djelokruga rada, dodijeljeni i projekti Tenderske komisije za bivšu vojnu imovinu.

"U nadležnosti Tenderske komisije za turizam sada je ukupno 21 projekat, uključujući i vojno-turistički kompleks Valdanos", kazali su iz Savjeta.

Komisija je, kako su dodali, u ovoj godini fokusirala rad na realizaciji dva velika investiciona projekta i to dugoročni zakup lokacije kasarne Orijenski bataljon Kumbor, sa azerbejdžanskom naftnom kopmanijom SOCAR. Osim toga, drugi važan projekat je i dugoročni zakup zemljišta za izgradnju Golf kompleksa u Tivtu, sa podgoričkom kompanijom LPDG.

Iz Savjeta su dodali i da je za određene projekte u formi predloga pripremljena tenderska dokumentacija i da se u narednom periodu očekuje pokretanje postupka javnog oglašavanja.

To se odnosi na davanje u dugoročni zakup kasarne Mediteran Žabljak, davanje koncesije za NTC Marina Kotor i za hotelsko turističko preduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera davanje u zakup lokacije auto-kampa Neptun i prodaja lokacija kod Autobuske stanice i upravne zgrade preduzeća.

Tender za Valdanos prvi put je raspisan u decembru 2008. godine i dva puta je produžavan rok za dostavljanje ponuda. Ponude su do predviđenog roka u aprilu 2009. dostavili Kjubus luks /Cubus Lux/ i rusko-crnogorski konzorcijum Mos siti grup /Mos City Group/.

Britanska firma je ponudila fiksni godišnji zakup od 18 centi za kvadratni metar i investicije vrijedne 222,51 milion EUR.

Mos siti grup, kojeg su činile ruska i istoimena crnogorska firma, za zakup kvadratnog metra ponudila je 15 centi, dok je u ponudi navela ulaganja vrijedna 644 miliona EUR. Tenderska komisija je, međutim, zaključila da je ponuda Mos siti grupe formalno neispravna.

Tender je međutim propao zbog negodovanja javnosti u vezi sa prvorangiranom britanskom kompanije Kjubus luks. Negodovanje javnosti rezultiralo je i podnošenjem krivične prijave protiv potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića, koju je procesuirala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Uvala Valdanos nalazi se četiri kilometara od Ulcinja i ubraja se među najatraktivnije lokacije u Crnoj Gori.

Tagovi: Valdanos, Cubus Lux, Vujica Lazović, Ulcinjska rivijera, crnogorski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u ponedjeljak su kliznuli naniže, već drugi trgovinski dan zaredom te su tako na putu gubitka većeg od jedan posto od početka studenoga.
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
FOREX
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim tržištima valutama na međunarodnim tržištima, nakon što je početni šok izazvan pojavom nove varijante koronavirusa splasnuo, a investitori čekaju nove smjernice.
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
PROMJENE
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
ZAGREB – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ANKETA
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ZAGREB - Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
G7
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
LONDON - Zbog brzog širenja omikron varijante koronavirusa Velika Britanija je sazvala neplanirani sastanak ministara zdravstva G7 u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE