GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Srpske i BH Telecom u sastavu SEE Link indeksa

Telekom Srpske i BH Telecom u sastavu SEE Link indeksa
INDEKSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2017 / 15:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su u kolovozu 2017. burze iz Sarajeva i Banje Luke postale aktivni članovi SEE Link mreže, oba SEE Link indeksa ‒ SEE LinX i SEE LinX EWI ‒ revidirani su kako bi im se priključile dionice s novopridruženih burzi te se time osigurao reprezentativniji pregled tržišta.

SEE Linkov Odbor za indekse u SEE LinX i SEE LinX EWI indekse uključio je sljedeće dionice:

Telekom Srpske a.d. Banja Luka (Banja Luka Stock Exchange)

BH TELECOM D.D. SARAJEVO (Sarajevo Stock Exchange)


Sastavnice SEELinX i SEELinX EWI indeksa od 18. prosinca 2017.
SEE Link sustav za razmjenu naloga postao je u potpunosti operativan krajem ožujka 2016., a računanje dva SEE Link indeksa (SEE LinX i SEE LinX EWI) započelo je u travnju iste godine. SEELinX indeks baziran je na 'free-float' tržišnoj kapitalizaciji, dok SEELinX EWI predstavlja tzv. 'equal weight' indeks, u kojem sve uključene dionice imaju jednak udio. 

Bazna vrijednost oba indeksa iznosi 100 bodova, a vrijednost indeksa računa se u realnom vremenu u eurima (EUR).SEE Link sustav trenutačno podržava trgovanje na sedam tržišta, s ukupnom tržišnom kapitalizacijom većom od 50 milijardi USD i više od 1200 vrijednosnica dostupnih za trgovanje. Trenutačno su na platformu priključena 32 investicijska društva, tj. brokerske kuće. Atenska burza priprema se za operativno priključenje SEE Linku, dok je još jedna regionalna burza iskazala interes za pridruživanjem.

Cilj je SEE Link projekta pozitivno utjecati na likvidnost te omogućiti jednostavniji i efikasniji pristup za investitore i lokalne brokere.

Tagovi: Telekom Srpske, BH Telecom, SEE Link indeksi, SEE Link
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu i europskim tržištima dan prije, jer se ulagači plaše usporavanja oporavka globalnog gospodarstva zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u svijetu.
Wall Street potonuo više od 3 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street potonuo više od 3 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica oštro pale, treći dan zaredom, zbog strahovanja da će snažan rast broja oboljelih od koronavirusa dovesti do strogih restriktivnih mjera, a time i usporavanja oporavka svjetskog gospodarstva.
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi potonuli oko jedan posto, ponajviše pod pritiskom gubitaka na europskim burzama, dok su u fokusu investitora bile dionice onih kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
NEISKORIŠTENE PRILIKE
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
ANALIZA - Hrvatsko ratarstvo već danas ima, zbog svoje konkurentnosti, potencijal za podizanje dodane vrijednosti u cjelokupnom lancu vrijednosti u preradi, te bi moralo biti temelj za izradu budućih strateških akcijskih planova u poljoprivredi i proizvodnji hrane.
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno jer su ulagači zabrinuti zbog rekordnog rasta broja zaraženih koronavirusom u SAD-u i Europi, što će negativno utjecati na oporavak gospodarstava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE