GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Austria preuzeo Amis za 30 milijuna eura

Telekom Austria preuzeo Amis za 30 milijuna eura
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2015 / 09:08
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Austrijski telekomunikacijski operater Telekom Austria, prema neslužbenim podacima, kupio je mariborsku telekomunikacijsku tvrtke Amis za 30 milijuna eura, izvijestili su slovenski mediji.
Telekom Austria, koji je u većinskom vlasništvu meksičkog telekomunikacijskog diva America Movil, već posjeduje drugog najvećeg slovenskog mobilnog operatera Si.mobil, a s Amisom, čiji je većinski vlasnik od 2006. bio belgijski investicijski fond Amisco NV Bruxelles, kao pružatelj fiksnog širokopojasnog pristupa internetu, TV-a i telefonije, zaokružit će svoju telekomunikacijsku ponudu u Sloveniji.

Time se nastavlja konsolidacija slovenskog telekomunikacijskog tržišta. Konsolidacija se također odvija oko najvećeg slovenskog kablovskog operatera Telemach, koji je nedavno preuzeo trećeg po veličini mobilnog operatera Tusmobil, a zanima se i za telekomunikacijsku tvrtku T-2.

Najveći slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je nedavno preuzeo ponuđača usluga mobilne telefonije Debitel, a sam je u završnoj fazi privatizacije.

Pred preuzimanjem je telekomunikacijska tvrtka T-2, za koju se neslužbeno natječu tri ponuđača, američki investicijski fond KKR, koji ima u Sloveniji u vlasništvu tvrtku Telemach, Telekom Austria i potencijalni kupac Telekoma Slovenije, fond Cinven.

Tagovi: Telekom Austria, Amis, Telemach, Debitel, Telekom Slovenije, Debitel, KKR, America Movil
PROČITAJ I OVO
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
Nastavak rasta na azijskim tržištima
SERIJA
Nastavak rasta na azijskim tržištima
TOKIO - Na većini azijskih burzi u četvrtak su cijene dionica pale jer su ulagače uznemirile vijesti o novim slučajevima koronavirusa u Južnoj Koreji i Japanu, premda se u Kini širenje tog virusa usporava.
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
RAST
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa

NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks dosegnuo novi najvišu razinu u povijesti, kao i Nasdaq, jer se ulagači nadaju novim poticajnim mjerama u Kini, što bi trebalo ublažiti gospodarske štete od širenja koronavirusa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE