GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele2 Hrvatska: Rast prihoda i veća profitabilnost

Tele2 Hrvatska: Rast prihoda i veća profitabilnost
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2014 / 14:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tele2 AB, (Tele2), (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 i TEL2 B) danas je objavio svoje konsolidirane rezultate poslovanja za treće tromjesečje 2014.
"Q3 2014 je izuzetno kvalitetno tromjesečje s odličnim rezultatima u cijeloj grupi, a koji proizlaze iz naše sposobnosti da omogućimo odlično korisničko iskustvo u našoj mobilnoj mreži." započeo je prezentaciju tromjesečnog privremenog izvješća poslovanja Mats Granryd, predsjednik i izvršni direktor Tele2 Grupe.

Najvažniji financijski rezultati za cijelu Grupu uključuju snažne prihode od usluga krajnjim korisnicima u mobilnoj telefoniji i rast dobitka prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA).

U trećem tromjesečju, ukupni prihodi iznosili su 6.584 milijuna SEK (u istom razdoblju protekle godine iznosili su 6.500 milijuna SEK) i EBITDA od 1.682 milijuna SEK (u istom razdoblju protekle godine kada je iznosila 1.471 milijuna SEK) potaknuti rastom u segmentu mobilne telefonije. Prihodi od usluga krajnjim korisnicima u mobilnoj telefoniji porasli su za 8 posto što iznosi 3.252 milijuna SEK (u odnosu na isti period protekle godine kada je iznosio 3.008 milijuna SEK), što je potaknuto većim prihodom od korištenja podatkovnih usluga.

U tromjesečnom izvješću Mats Granryd, predsjednik i izvršni direktor Tele2 Grupe, rekao je:

"Poslovanja Tele2 u Baltičkoj regiji i u Hrvatskoj pokazala su snažno poboljšanje u Q3 2014. Uvijek je zadovoljstvo vidjeti da se trud isplatio. Unutar te skupine uspješnih tvrtki, još jednom moram istaknuti Hrvatsku kao „fenomenalno izgubljeno dijete koje se vratilo" i koja se nakon teškog razdoblja vraća u područje snažnog rasta poslovanja."

Iako je cjelokupno tržište mobilnih komunikacija u Hrvatskoj zabilježilo pad u trećem tromjesečju, Tele 2 je, uz ponude koje nude veliku vrijednost za novac , imao dobru ljetnu turističku sezonu, kako u pogledu prihoda od roamingu usluga tako i u prodaji turističkih paketa. Tele2 Hrvatska je zadržao pozitivni operativni razvoj te je ostvario neto unos od 33.000 novih korisnika. Ostvaren je solidan rast prihoda od usluga krajnjim korisnicima u mobilnoj telefoniji od 5,3 posto, u iznosu od 182 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosilo 173 milijuna kuna, kompenzirajući pritom negativan utjecaj nižih cijena terminacija i roaminga na ukupan prihod. Tijekom Q3 2014, Tele2 Hrvatska nastavio je poboljšavati profitabilnost s jakim EBITDA doprinosom od 60 milijuna kuna, što je opet porast u odnosu na prošlu godinu u istom razdoblju kada je iznosio 42,8 milijuna kuna.

"Važno je istaknuti činjenicu da naši postojeći korisnici nastavljaju vjerovati u nas i nastavljaju ispunjavati svoje komunikacijske potrebe kroz naše usluge, te da nam se pridružio značajan broj novih korisnika. To je razlog zbog čega sam sretna sa rezultatima trećeg tromjesečja. Nastavljamo se truditi u našim nastojanjima da korisnicima pružimo još bolje usluge u budućnosti." rekla je Malin Holmberg predsjednica Uprave Tele2 tijekom objave privremenog izvješća Q3 2014.

Tagovi: Tele 2 Hrvatska, Tele 2, Malin Holmberg
PROČITAJ I OVO
Njemački turisti ogorčeni: Za 100 eura na Krku i u Rijeci dobili tek 600 kuna
OGORČENJE
Njemački turisti ogorčeni: Za 100 eura na Krku i u Rijeci dobili tek 600 kuna

RIJEKA - Jedan njemački turist ovih se dana neugodno iznenadio kada je u jednoj mjenjačnici na Krku zamijenio 100 eura.

Azijska tržišta: Indeksi rastu zbog očekivanja dobrih zarada kompanija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi rastu zbog očekivanja dobrih zarada kompanija
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u ponedjeljak su cijene dionica dosegnule najviše razine u zadnjih pet mjeseci jer investitori očekuju da će poslovni rezultati američkih kompanija, čija objava kreće ovoga tjedna, premašiti njihova očekivanja.
Gates: Lijek i cjepivo moraju biti dostupni svima
STAVOVI
Gates: Lijek i cjepivo moraju biti dostupni svima
WASHINGTON - Osnivač i vlasnik Microsofta Bill Gates poručio je da lijek i cjepivo protiv koronavirusa moraju biti dostupni u cijelom svijetu, a ne samo onima koji će ih moći priuštiti.
Dubrovnik: Iznajmljivači spustili cijene 50-60 posto, ali gostiju nema
PUSTOŠ
Dubrovnik: Iznajmljivači spustili cijene 50-60 posto, ali gostiju nema
DUBROVNIK - Prema podacima sustava za prijavu i odjavu gostiju eVisitor, na dan 5. srpnja 2020. godine u Dubrovniku je boravilo 2145 gostiju, što je tek 13 posto od ukupnog broja gostiju prošle godine na isti datum, kad su ostvarena 24.824 noćenja.
U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
GOSTI
U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
ZAGREB - Hrvatska nije, kako se očekivalo, potpuno zatvorila svoje granice za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, piše u nedjelju Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE