GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnološki i farmaceutski sektor najzdraviji u doba korone

Tehnološki i farmaceutski sektor najzdraviji u doba korone
DOBITNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Najbolji poslovni rezultati za prvo tromjesečje ove godine ostvareni su u tehnološkoj i zdravstvenoj industriji u SAD-u, gdje su softverski i farmaceutski sektor izašli na vidjelo nakon rasta zarade i prihoda.

U prvom su tromjesečju prihodi i dobit porasli za 9, odnosno 13 posto.

S druge strane, američki farmaceutski sektor ostvario je rast prihoda od 10 posto i rast dobiti od 16 posto. Očekuju se dobri rezultati za oba sektora u drugom tromjesečju. Stoga nije iznenađujuće da su i ove godine lideri u pogledu tržišnih prinosa, pišu analitičari ljubljanske Ilirike.

Očekuje se da će se ovaj proces nastaviti, jer sektori imaju dobru ravnotežu između očekivane profitabilnosti i rizika, a tržište to nagrađuje. Industrijski sektor je niži na ljestvici ovog omjera. Uz to, ne smijemo zaboraviti da je industrijski sektor u padu i prije pojave pandemije.

Njemačka industrijska proizvodnja, na primjer, već je bila "bolesna" prije početka 19. godine: smanjila se 14 mjeseci zaredom prije pandemije. To znači da su softverski i farmaceutski sektori još uvijek zanimljiviji od industrijskog sektora sa stajališta investitora.

Idućega tjedna očekujemo tromjesečna izvješća Nikea, Broadcoma, Toshibe, Tiffany & Co i Zoom Video Communicationsa. Ulagači će također idućega tjedna skrenuti pozornost na konferenciju ECB-a, jer će dužnosnici ECB-a najaviti sve promjene u monetarnoj politici. Priljev makroekonomskih podataka usredotočit će se na podatke o tržištu rada i podatke o proizvodnoj i uslužnoj djelatnosti u Sjedinjenim Državama, kao i podatke o njemačkoj nezaposlenosti.

Tagovi: financijsko tržište, farmaceutska industrija, Nike, Broadcom, Toshiba, Tiffany & Co, Zoom
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: CROBEX pao četvrti dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX pao četvrti dan zaredom
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze u srijedu su oslabili pa je Crobex u minusu četvrti dan zaredom, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Rijeka očekuje do 50 posto lanjskih noćenja
OČEKIVANJA
Rijeka očekuje do 50 posto lanjskih noćenja
RIJEKA - Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa rekao je u srijedu da je u Rijeci u prvih šest mjeseci ostvareno oko 35 posto lanjskih turističkih dolazaka i 44 posto noćenja, a do kraja godine se očekuje do 50 posto lanjskih noćenja.
Dolar skliznuo u opreznom trgovanju
FOREX
Dolar skliznuo u opreznom trgovanju
LONDON - Tečaj dolara blago je skliznuo u srijedu prema drugim najznačajnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima uslijed pojačane neizvjesnosti u pogledu oporavka u uvjetima skoka broja novih slučajeva zaraze, prije svega u SAD-u.
Poljoprivredna bruto proizvodnja u 2019. povećana za 3,2 posto
RAST
Poljoprivredna bruto proizvodnja u 2019. povećana za 3,2 posto
ZAGREB - Fizički obujam poljoprivredne bruto proizvodnje u Hrvatskoj je u 2019. u odnosu na godinu prije porastao za 3,2 posto, što je rezultat rasta stočne proizvodnje, dok je biljna proizvodnja zabilježila pad, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Zagrebačka burza: Nikakav promet, turistička izdanja u fokusu
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Nikakav promet, turistička izdanja u fokusu
ZAGREB - U vrlo skromnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu prijepodne indeksi Crobexi stagniraju, jer investitori nemaju smjernica, a do 11 sati trgovano je tek s 10 izdanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE