GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnička analiza sugerira veliku promjenu vrijednosti bitcoina

Tehnička analiza sugerira veliku promjenu vrijednosti bitcoina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 09:54
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Popularni indikator poznat pod imenom "Bollingerov pojas" sugerira da bi uskoro bitcoin mogao imati krupne promjene vrijednosti - prema gore ili prema dolje.

Vodeća kriptovaluta veći je dio posljednja tri tjedna provela trgujući u rasponu od 50 000 do 60 000 USD. Konsolidacija se u posljednje vrijeme pogoršala, budući da bitcoin bikovi nisu htjeli voditi cijenu iznad 60.000 američkih dolara, a medvjedi se trude probiti se ispod 55.000 američkih dolara.

Zbog stalnog nedostatka jasne smjernice, širina pojasa Bollinger, mjerača volatilnosti cijena, smanjio se na 0,15, najnižu razinu u četiri mjeseca. Bitcoin (BTC) svjedočio je velikim promjenama cijene tijekom bikovskog razdoblja iz 2017. godine svaki put kad bi propusnost pala na 0,15.

Pokazatelj se izračunava tako da se raspon između opsega Bollinger podijeli s 20-dnevnim prosjekom cijene kriptovalute. Bollinger opsezi su linije hlapljivosti smještene u dvije standardne devijacije iznad i ispod 20-dnevnog prosjeka cijene.

Ovaj je pokazatelj pao na oko 0,15 u veljači, travnju i krajem listopada 2017. godine, neposredno prije velikih skokova vrijednosti. Slično očitanje u ožujku, srpnju i rujnu otvorilo je put tržišnim korekcijama.

Podaci nam govore da je nadolazeća eksplozija volatilnosti "neutralna" u kontekstu cjenovnog smjera, što znači da se veliki pomak može dogoditi s obje strane.

Trenutno kretanje raspona cijene bitcoina izgleda prilično slično konsolidaciji s početka prosinca kad je bitcoin pao ispod 20 000 USD, a koja je završila probijanjem nakon propusnosti Bollinger-a koja je pala na 0,15.

Iako su prognoze za travanj prililčno optimistične, neki analitičari kažu kako tržište izgleda prenategnuto.

"Svi koji su neko vrijeme u kripto svijetu, mogu prepoznati da stvari postaju apsolutno smiješne na svim razinama", objavio je u srijedu trgovac i analitičar Alex Kruger.

Stoga bi predstojeći veliki pomak mogao biti medvjeđe naravi. Bitcoin je danas porastao oko jedan posto, blizu 56.500 USD.

Tagovi: Bollinger, Bollingerov pojas, tehnička analiza, bitcoin, kriptovalute, Alex Kruger
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE